Temerile sexuale ale bărbaţilor în funcţie de vârstă

De Raluca Cristea, pe

Pentru un bărbat, orgoliul şi temerile sexuale merg mână în mână, tocmai pentru că nu vrea să îşi dezamăgească sexual partenera.

Temerile sexuale ale unui bărbat diferă, de la vârstă la vărstă!

Bărbatul la 20-30 de ani


La 20 de ani nu are multe temeri sexuale touşi, cea mai mare teamă a lui este ca nu cumva partenera să rămână însărcinată sau să contacteze vreo BTS. Dacă ar fi mai bine informat, n-ar mai avea temeri de genul ăsta.

Pe la 25 de ani, se teme în continuare de ejacularea prematură, problemă care nu mai ,,loveşte” doar adolescenţii.
Aproape de 30 de ani se gândeşte ce crezi când îi vezi penisul. Aşadar, suferă intens de una dintre cele mai mari temeri sexuale masculine: mărimea penisului.

Bărbatul la 30-40 de ani


30 de ani este oricum o vârstă critică pentru bărbaţi, în care ei simt că fac paşi siguri către maturitatea aceea de 40-50 pe care nu prea şi-o doresc. Este momentul perfect să-şi facă o mie de gânduri despre performanţa sexuală, dacă se ridică la înălţimea aşteptărilor partenerei sau dacă sunt cel puţin la fel de pricepuţi ca şi cei dinaintea lor.
La 35 de ani le este frică să nu te plictiseşti lângă ei în pat. Nimic nu i-ar jigni mai tare decât să-si dea seama că îşi pierd încet încet abilităţile sexuale.

În jurul vârstei de 40 de ani – un alt prag de vârstă critic, bărbaţii încep să conştientizeze că pierd teren şi unii dintre ei forţează puţin nota ca să revigoreze cumva viaţa sexuală. Aşadar, nu ştiu unde să pună limita cu dorinţele sexuale şi le este teamă să nu te sperie.

Bărbatul la 40-50 de ani


Pe la 40 de ani şi imediat după bărbaţii se tem de comparaţii. Pentru că majoritatea au deja relaţii stabile, nu mai este vorba de comparaţii cu foştii ci de comparaţii în propria lor performanţă sexuală din prezent şi de acum 3, 4 sau 5 ani.

Pe la 45 de ani şi imediat după, mai ales dacă diferenţa de vârstă dintre voi este mai mare de 5 ani, îi este teamă ca nu cumva să-ţi doreşti mai mult şi să vrei să experimentaţi în pat practici şi jocuri erotice pentru care el nu prea mai are răbdare.

La 50 de ani, conştient fiind de schimbările care au loc, începe să se teamă serios pentru calitatea erecţiei. Mai precis, se teme la fiecare partidă de sex să nu te dezamăgească cu o ejaculare precoce sau chiar cu imposibilitatea de a avea de fiecare dată o erecţie fermă.

Bărbatul la 50+

După 50 de ani bărbaţii trebuie să recunoască că viaţa lor sexuală ţine de: biologie pentru că genele moştenite chiar contează, obişnuinţă pentru că fiind obişnuiţi la 40 de ani să facă sex de 3 ori pe săptămână după 50 vor mai face măcar o dată pe săptămână şi pricepere pentru că de multe ori talentul şi dorinţa înlocuiesc abilităţile fizice.

Cele mai mari temeri ale bărbaţilor după 50 de ani sunt să nu dezamăgească, să nu fie criticaţi şi nu cumva să descopere că nu se mai poate… deloc, nimic.

Tu mai ştii şi alte temeri sexuale ale bărbaţilor?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter