Cum ne influenţează hainele starea de spirit

De Revista Unica, pe

Elena Perseil designer: «Pantofii cu toc sunt o piesă vestimentară în puterea cărora cred»
Întotdeauna hainele mele se nasc dintr-o stare de spirit pozitivă, fără a conta ce se întâmplă
în jurul meu. Am o mare şansă în meseria mea.

Indiferent de cum mă simt sufleteşte, când încep să lucrez, mă încarc cu energie pozitivă.  Instantaneu. Meseria are acest impact asupra mea şi este una dintre marile mele bucurii. Întotdeauna am considerat că, în procesul de creaţie, transmit ceva din starea mea de spirit, care va ajunge să o influenţeze în mod voalat pe femeia care îmi poartă hainele. Cred că în fiecare rochie las un pic din mine. Există această legătura interior-exterior, se creează nişte corespondenţe subtile. O haină exprimă ceva din tine. Uneori, poate nu eşti conştientă de asta, dar dacă îţi aloci timp pentru a-ţi analiza ţinuta pe care ai ales-o astăzi, vei conchide că ea a spus tuturor celor din jurul tău o poveste despre tine. Emoţiile sunt ceva la care mă gândesc nu doar atunci când îmi aleg vestimentaţia pentru mine, ci mai ales atunci când imaginez garderoba pentru clientele mele.

Ca designer, atunci când creez o haină, trebuie să ţin cont şi de locul în care ea va fi purtată, de care îi va fi destinaţia. Orice haină are în primul rând o încărcătură emoţională şi o poveste, dar şi un moment al zilei pentru care a fost făcută. Există diverse stări pe care le dau voluntar şi le imprim hainelor mele. Acestea, la rândul lor, vor influenţa psihicul  purtătoarei. O femeie are multe faţete şi îmi place să creez pentru aceeaşi persoană în mai multe ipostaze şi stări. De la mamă, la iubită, la fiică… Am haine special făcute pentru zona de clubbing, unde poţi fii mai sexy, mai îndrăzneaţă. Dacă mergi la o cină şi cauţi să fii mai feminină,  asta reprezintă o altă stare. Glamour, o altă atitudine, mai cuceritoare. Iar hainele le adaptez şi le gândesc în funcţie de aceste „dispoziţii“. Nu îmi place lookul „pus la patru ace“. Vreau ca femeile să pară ca şi cum s-ar fi îmbrăcat în cinci minute, deşi în spate se află multă chibzuinţă. Merg pe ideea de fluid, lejer, relaxat. Să fii sexy este, în viziunea mea, o atitudine care cere subtilitate: poţi să arăţi un umăr dezgolit, să porţi o rochie care pare foarte cuminte din faţă, iar în spate are un decolteu îndrăzneţ. Starea de mister merge mână în mână cu atitudinea sexy.

O haină, o anumită culoare sau chiar o textură au forţa de a te binedispune într-o zi în care nu eşti în cea mai bună formă. Aşa că fii atentă la cum te îmbraci şi îţi vei putea ajusta starea psihică. Haina îţi împrumută din energia ei. Când deja au început să curgă primele complimente, te simţi admirată şi frumoasă, iar asta te încarcă imediat pozitiv. Există, desigur, şi zile în care ceea ce contează este doar confortul. Şi pentru acest moment ai suficiente variante; chiar în colecţiile mele vei regăsi tricouri casual, dar care au ceva particular: un imprimeu, o broderie, nişte inserţii de mătase. Ceva aparte. Nu adopta hainele confortabile, fără nimic autentic în ele.  Pantofii cu toc sunt un capitol aparte, ei reprezintă o piesă vestimentară în puterea cărora eu cred. Indiferent de restul ţinutei, un pantof cu toc îţi
va schimba imediat atitudinea. Eşti mai înaltă, stai mai drept, eşti văzută, şi asta te împinge să îţi revizuieşti starea. Pe un toc senzual, nu te poţi prezenta… oricum. Tocul aduce multă feminitate, reprezintă un plus pentru ţinută. O altă piesă-cheie ar putea fi rochia. Cu ea poţi compune un outfit complex, cu multe faţete. De asemenea, mizează pe o pereche de pantaloni evazaţi, cu talia înaltă,  sau pe unii din mătase, de o feminitate extremă.  Toate sunt elemente-vedetă care îţi vor conferi un avantaj. Ele se pot transforma oricând în remedii pentru zilele gri şi îţi recomand să le pui la îndemână în garderobă.

Aşadar, când ai o dispoziţie nu tocmai pozitivă, să nu mergi în sensul ei! Nu te îmbrăca anonim. Fă un efort şi alege-ţi intenţionat o haină care să te sprijine în ziua respectivă.  Pentru o bună dispoziţie, recomand în toamna aceasta roşu, turcoaz, combinaţiile foarte rafinate de maro cu portocaliu sau roz. Nu uita de broderii sau de accesoriile preţioase. Prin viziunea pe care o am asupra designului, nu pledez pentru zona de sport. Consider că asta nu ajută foarte mult moralul. Totuşi, când ai chef să fii sporty, poţi încerca să alături un pulover casual pantalonilor de mătase, de exemplu. Personal, această combinaţie îmi este foarte dragă. Încearc-o şi vei simţi efectele binefăcătoare. Iar cei din jur vor remarca asta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter