Două lucruri esențiale pe care să le faci ca să treci cu bine peste o despărțire

De Amelia Matei, pe
Viața după ce el te-a părăsit sau tu ai pus capăt relației este tristă... până în momentul în care te hotărăști să schimbi ceva. 

Pentru nimeni nu este ușoară o despărțire: singurătatea, gândul că poate nu ai procedat corect sau că poate tocmai ai renunțat la bărbatul vieții tale. Însă ceea ce trebuie să nu uiți este faptul că, la momentul respectiv, relația voastră nu a mai funcționat, iar o posibilă împăcare nu ar putea rezolva câtuși de puțin problema. Așa că, da, este timpul să mergi mai departe și să îți continui viața și să te concetrezi asupra lucrurilor care te fac fericită.

Optimismul este un clișeu, funcționează

Atunci când ești singur, mai ales dacă singurătatea este o consecință a unei despărțiri, poți ajunge foarte repede în pragul unei depresii. Încearcă să te gândești la lucrurile care te binedispun și care nu îți aduc aminte de trecutul alături de el. Ieși cu prietenele, mergi la shopping, dă-ți întâlniri cu alți bărbați. Făcute în mod repetat, toate aceste lucruri te vor face să-l uiți.

Divorțul, perceput ca un doliu

În cazul unui divorț, considerat de medicii psihologi ca fiind perceput asemeni unui doliu, fiind al doilea lucru tragic din viața cuiva, după moartea unei persoane dragi, doctorul psiholog Karen Finn este de părere că femeile trebuie să  fie foarte atente în perioada imediat următoare, la nevoile lor. Așadar, conform specialistului, două lucruri este musai să le faci imediat cum ai trecut printr-o despărțire sau printr-un divorț.

1. Evaluează-ți situația!

Încearcă să înțelegi și să analizezi ceea ce se întâmplă în viața ta și gândește-te la ceea ce ai putea păstra și la ceea ce ai vrea să schimbi. După aceea, impune-ți un set de obiective care să-ți satisfacă nevoile care crezi că te vor ajuta să te readucă pe linia de plutire.

2. Fă pași mici

Despărțirea sau divorțul te-au consumat fizic, dar mai ales psihic. După despărțire ești foarte vulnerabilă din punct de vedere emoțional, te simâi singură și stresată. Va mai trece o vreme până când îți vei recâștiga încrederea în tine. Nu trebuie să uiți însă că toate aceste sentimente care te încearcă după divorț nu sunt de durată. Vei reuși să le depășești și vei putea zâmbi din nou. Așa că ai răbdare, lucrează cu tine și așteaptă pentru că va răsări și soarele pe strada ta.

”Va trebui să te îndrepți cu pași mici spre viața pe care ți-o dorești după un divorț”, explică Finn.

Specialistul este de părere că toate aceste etape te vor ajuta să treci peste divorț și te vor face să realizezi într-o bună zi că ai fost o femeie puternică.

”Pînă să te dezmeticești, vei fi trecut peste divorț și vei putea duce în continuare viața pe care ți-ai proiectat-o după acel moment”, a adăugat ea.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter