Arta despărţirii: Cum să te desparţi elegant de partenerul tău

De Andreea Catrina, pe

Dacă ar fi să ţinem cont de cultura populară, sau de celebrul hit din 1975 al lui Paul Simon, sunt mai mult de “50 de moduri în care îţi poţi părăsi iubitul”. Şi totuşi, dacă eşti conştientă de momentele frumoase prin care aţi trecut împreună, şi dacă există încă respect între voi, preferabil este ca despărţirea să se întâmple într-un mod cât mai elegant.
Dar ce înseamnă, şi mai ales ce presupune, o despărţire elegantă?

Psihoterapeutul american Janice Lieberman a declarat într-un interviu acordat unei publicaţii online cu specific medical, că despărţirea este, în general, o temă foarte subiectivă. „Sunt oameni pentru care despărţirea e o adevărată dramă, iar alţii care pur şi simplu nu-şi mai sună partenerul, considerând că acesta va înţelege mesajul. Nu prea mai există reguli clare ale despărţirii. Mai ales de când a apărut Internetul. Oamenii au acum relaţii online şi abia apoi se cunosc şi încep o relaţie în viaţa reală. Iar despărţirile au loc şi ele tot pe Internet”.

Într-o societate în continuă evoluţie, despărţirea pare să nu mai aibă reguli clare. Cu toate acestea, există ceva de care ar trebui să ţii cont…

Nu te despărţi niciodată prin SMS, e-mail sau reţele de socializare

Sunt cele mai proaste variante posibile. Dacă aţi avut o relaţie mai lungă de câteva luni ar fi bine să vă întâlniţi faţă în faţă şi să discutaţi despre asta. Despărţirea este un prag important în viaţa oricui, peste care este important să se treacă, culmea, tot în cuplu, ne spun specialiştii. Iar majoritatea a căzut de acord că persoanele care apelează la astfel de mijloace pentru a se despărţi de parteneri au chiar ele o problemă de natură psihică.

O despărţire elegantă nu înseamnă neapărat că partenerii vor rămâne buni prieteni. Între ei poate că nu va mai exista niciodată nimic. Poate că nici nu se vor mai întâlni. Însă amintirea momentului despărţirii nu trebuie să fie una cu gust amar; cu certuri, cu reproşuri sau cu un… mesaj pe Facebook. Cea mai potrivită variantă pentru despărţire va rămâne întotdeauna întâlnirea faţă în faţă şi discuţia directă şi sinceră.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter