Cine se implică mai mult în timpul sexului? Femeia sau bărbatul?

De Raluca Cristea, pe

Ca să răspunzi la întrebarea ,,Cine trebuie să se implice mai mult în timpul sexului” rişti să fii un mare misogin sau o mare feministă.

Şi totuşi, de dragul micii dispute, încercăm o abordare obiectivă. Comparăm, concluzionăm.


1. Bărbaţii obţin mai uşor sexul decât femeile. Şi asta indiferent dacă au o relaţie sau nu.

2. Implicarea diferă în funcţie de poziţia sexuală. În poziţia Misionarul de exemplu, bărbatul se implică şi pentru mişcare şi pentru intensitate şi pentru atingeri. În poziţia Femeia deasupra însă, ea face toată treaba, el doar stă şi priveşte.

3. Dacă faci un morning quickie, e destul de posibil ca unul dintre parteneri să fie pe jumătate adormit. Aici, situaţia este 50/50.

4. Femeilor le este mai uşor să excite un bărbat decât le este bărbaţilor să excite o femeie. De data asta, bărbatul depune ceva mai mult efort.

5. Există mai multe femei care se ,,chinuie” să le facă chef de sex iubiţilor decât bărbaţi care să le facă chef de sex iubitelor.

6. În timpul sexului, femeia este mai implicată emoţional decât fizic, iar în cazul bărbatului este fix invers.

7. Femeile sunt mai preocupate de diversificarea vieţii sexuale în cuplu, cu jocuri erotice, tehnici erotice noi şi poziţii sexuale diverse.

8. Femeile citesc mai multe articole despre îmbunătăţirea vieţii sexuale decât bărbaţii.

9. În pat, bărbaţii acţionează, femeile planifică.

Concluzia?

Sexul poate să fie oricât de energic vrei şi asta nu ţine de faptul că eşti femeie sau bărbat. Ideală este fie egalitatea în timpul sexului – când primeşti ce oferi şi invers, fie altruismul – când cel cu mai multă experienţă sexuală se implică mai mult şi îşi ghidează/învaţă partenerul. Într-o eră care se vrea a fi democratică, până şi rolurile sexuale se pot negocia în funcţie de starea de moment.

Şi, nu în ultimul rând, femeile vor spune că bărbaţii trebuie să fie mai implicaţi, mai atenţi cu zonele erogene şi jocurile erotice, iar bărbaţii vor susţine vehement că femeile trebuie să se implice mai mult având în vedere că prea multe poziţii sexuale îi pun mai mult pe ei la muncă.

Tu ce crezi? Cine trebuie să se implice mai mult în timpul sexului? Femeia sau bărbatul?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter