Ce faci dacă e dependent de Facebook?

De Raluca Cristea, pe

Facebook ne-a acaparat şi a revoluţionat, se pare, ideea de socializare. Dar, când reţeaua asta ţine loc de prieteni şi familie pentru iubitul tău…

…nu e de glumă! Dacă dă semne că a devenit dependent de Facebook, există câteva lucruri pe care le-ai putea face pentru binele lui. De fapt, pentru binele vostru. Aşadar, să înceapă cura de dezintoxicare!

Contorizează orele

Într-adevăr, mulţi ne petrecem ore întregi pe Internet datorită serviciului sau căutând informaţii chiar folositoare, dar, dacă ştii că iubitul tău intră zilnic pe Facebook sau pe alte câteva siteuri, contorizează orele petrecute: notează-ţi de câte ori intră pe Facebook şi cât timp stă. După o săptămână, arată-i rezultatul.

Caută motivele în trecut

Adică în zilele când iubitul tău nu era dependent de o reţea de socializare. Gândeşte-te ce anume ar fi putut să îl schimbe atât de mult, dacă a existat o problemă majoră nelămurită în cuplul vostru. Adu noi hobbyuri şi activităţi plăcute în prim plan, ca să îi distragi atenţia de la obsesia lui deranjantă.

Spune-i cum te simţi

Dacă mai are ceva timp liber rămas, discută despre sentimentele de singurătate, frustrare şi teamă pe care le încerci din cauza dependenţei lui. NU face greşeala să îi spui când stă în faţa calculatorului pentru că nu va înţelege. NU te pierde în detalii şi explicaţii inutile. Mai bine gândeşte-te dinainte ce vrei să îi spui, indiferent dacă doar te simţi neglijată sau chiar bănuieşti o aventură online.

Evită să fii critică sau să-l acuzi pentru comportamentul care, deşi te deranjează foarte tare, poate fi tratat. Sau cel puţin, aşa se speră. Deci, în loc să începi propoziţiile cu ,, Tu faci…”, ,, De ce nu faci…”, mai bine începe-le cu ,, Eu aş vrea…” sau ,, Mi-ar fi mult mai bine dacă…”

Lasă-l să-şi expună punctul de vedere

Dacă înţelege ce spui, ba chiar îi pare rău, lasă-l să îţi spună ce crede, orice ar crede. Renunţă să îţi mai expui pledoaria şi pentru câteva minute pune-te în pielea lui. Asta nu înseamna că începi sa fii de acord cu obsesia pentru Facebook, ci doar că îi acorzi toată atenţia de care are nevoie ca să treacă peste problema care devine a cuplului, nu doar a lui.

Implică-i şi pe prietenii voştri

Mizează pe faptul că nu vrea să se facă de râs în faţa prietenilor şi organizează mai des ieşiri în oraş sau excursii care să îi ocupe timpul liber altfel decât este obişnuit.

Sex sau Facebook?

Tentează-l cu ceva ce ar trebui să funcţioneze: îmbracă-te cu un set nou de lenjerie intimă şi apari în faţa lui. Priveşte-l intens şi întreabă-l direct: sex sau Facebook? Dacă alege sex, evident că nu poţi face aşa în fiecare zi dar măcar îi induci treptat ideea că se poate trai şi offline. Dacă este indiferent la sex şi la orice altă metodă încercată, trebuie să te gândeşti la o soluţie radicală.

Dacă niciuna dintre metode n-a funcţionat, înseamnă că este o cauză pierdută şi trebuie să închei relaţia cu el. Asta bineînţeles, dacă nu vrei să fiţi un menage a trois permanent: el, tu şi între voi, Facebook.

Iubitul tău este dependent de Facebook?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter