5 lucruri neobișnuite pe care le face când nu te mai iubește ca la început

De Ana Munteanu, pe
Unele relații nu iau sfârșit cu mare tam-tam. Cu răcnete, injurii, păr smuls și lacrimi de crocodil. Ci pe nesimțite, cu un șir de reacții care mai de care mai ciudte, mai neașteptate, mai neobișnuite. Dar cum îți dai seama că o persoană nu mai simte relație în care e așa cum ar trebui? Care sunt semnele care arată că gata, s-a terminat chiar dacă nu s-a terminat?

Se poartă mai mult decât drăguț cu tine

Pare contraintuitiv, dar unii oameni sunt copleșiți de vină când își dau seama că se rup de partenerul de viață – mai ales când este vorba de o relație cu vechime. Soluția? Se poartă excesiv de amabil, de drăgăstos, de atent. Îți pregătesc mâncarea preferată, lasă televizorul dat pe ce vrei tu. Unii chiar sunt diabetic de copleșitori FIX înainte să îți spună „pa”, abrupt, fără să știi ce te-a lovit!

Se apucă de hobby-uri noi

De când s-a apucat al tău de… șah cu bătrâneii din Cișmigiu? De când ar face orice să nu mai fie în preajma ta, din păcate, de când te-ar evita cu absolut ORICE preț. Există o categorie aparte de oameni care nu suportă confruntările de nicio natură, care evită certurile și despărțirile din răsputeri. De la acești oameni să te aștepți să inventeze absolut orice ca să nu recunoască ce cred și simt cu adevărat.

Mai puțin sex… sau mult, mult prea mult

Potrivit expertului în relații sexuale Rachel DeAlto, o  scădere bruscă și evidentă a momentelor de intimitate indică prezența prăpastiei între cei doi parteneri, chiar dacă în celelalte domenii, relația lor pare nealterată. Sau dimpotrivă! Se poate ca persoana care vrea să iasă din relație dar vrea să evite confruntarea să tragă de timp, să se folosească de sex ca de o armă, ca de un mecanism de… amânare a finalului.

Stârnește certuri din nimic

Dacă începe să țipe la tine din nimicuri pe care înainte nici nu le sesiza  – i-ai dat din dulap tricoul gri și nu pe cel bleumarin, nu ai luat tipul de bere cerut de el etc. – și îți vorbește disprețuitor, din ce în ce mai des… ai ghicit! Nu e semn bun Experții (nu că noi nu am fi putut bănui!) au concluzionat că disprețul, sub toate fromele lui posibile, este cel mai mare ucigaș al relației.

Repetarea și răscolirea punctelor-minus ale relației, ale incompatibilităților dintre voi la aceeași manieră, dar așteptându-se la rezultate diferite. Iar și iar și iar și iar, de ajungi să simți că pur și simplu nu mai scapi de aceeași chichiță, de acel pitic de pe creier. Problema AIA apare tot mai des amintită, cearta pe aceeași temă se stârnește tot mai rapid. Și, cel mai trist lucru, tu știi dinainte cum se va termina: la fel ca și până acum, fără a i se găsi o soluționare.

Pare o nebunie fără sens să reiei același subiect (știind clar în subconștient că dacă nu i-ați găsit o soluționare până în prezent, nu îi veți găsi nici de atunci înainte), dar există unii oameni care se țin cu dinții de acest lucru, tocmai în încercarea de a salva lucrurile, relația, chiar și când toată ființa lor le spune, le strigă, le șoptește că… S-A TERMINAT!

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter