5 lucruri dovedite ştiinţific despre despărţiri

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 24 aprilie 2015, 14:10
Specialiştii în relaţii au reuşit să dovedească ştiinţific, prin studii care s-au întins pe ani întregi, anumite lucruri despre despărţiri. Uite care sunt cele mai interesante cinci dintre aceste concluzii!

1. Bărbaţii aleg să termine o relaţie cel mai adesea din cauza infidelităţii partenerelor
Principalul motiv pentru care bărbaţii se despart de iubitele lor este infidelitalea.

2. Femeile aleg să termine o relaţie cel mai adesea din cauza infidelităţii emoţionale a partenerilor lor
La polul opus, femeile consideră că infidelitatea are şi o latură emoţională – Mai exact, femeile se despart de partenerii lor şi pentru că aceştia se uită după alte femei pe stradă, nu le mai acordă atenţia cuvenită sau încep să discute cu alte femei pe site-uri de socializare. Pentru femei, infidelitatea nu trebuie să însemne neapărat un contact fizic.

3. Banii sunt pe locul trei în topul motivelor care duc la despărţire în cuplu
Se spune că dragostea nu costă nimic, dar studiile au scos la iveală că oamenii se ceartă adesea din cauza banilor, iar despărţirile din acest motiv sunt foarte răspândite.

4. Dacă te gândeşti non stop la fostul partener s-ar putea să te saturi de el şi să reuşeşti să treci mai repede peste despărţire
În general, prietenele îţi vor spune să nu te mai gândeşti la fostul iubit şi să nu mai vorbeşti despre el. Dar specialiştii au ajuns la concluzia că acest lucru este benefic, pentru că ne ajută să trecem mai uşor peste o relaţie.

5. În unele cazuri, specialiştii au comparat despărţirile cu renunţarea la droguri
Sunt relaţii în care partenerii sunt dependenţi unul de celălalt, la fel cum unii oameni sunt dependenţi de droguri. În aceste cazuri, în creierul lor au loc schimbări majore atunci când se despart, la fel ca în creierului unui om care renunţă la droguri. Pare greu de crezut, însă specialiştii ne asigură, prin studii, că este perfect adevărat.

Foto: cuplu pe canapea/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter