5 idei să te bucuri de singurătate

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Marți, 08 noiembrie 2016, 15:01

 

Iubitul tău e plecat într-o delegație, cea mai bună prietenă a ta nu are timp, iar copiii sunt în vacanță, la bunici. Cu alte cuvinte, ești singură și ți-e teamă de singurătatea ta.

De ce ne temem oare de singurătate? Pentru că suntem obișnuiți să trăim înconjurați de oameni. Dar să fii singur poate fi foarte plăcut, cu condiția să știi cum să valorifici momentele de singurătate. Cu ajutorul trucurilor de mai jos, cu siguranță vei reuși să te bucuri că ești singură, din când în când cel puțin.

 Ieși din tipare

În copilărie te distrai costumându-te? În viața de toate zilele nu prea mai ai timp de așa ceva. Dar, dacă tot ești singură, probează ceva neobișnuit – caută prin dressing și combină un costum de balet cu niște șosete fistichii. Sau, pur și simplu, încearcă noi combinații vestimentare între piesele pe care le ai deja. Te vei simți eliberată – la fel și creativitatea ta. În plus, s-ar putea să găsești și niște variante de outfituri sexy, cu care să-ți surprinzi plăcut iubitul la întoarcerea acasă.

 Experimentează în bucătărie

Vorbim despre cam același lucru ca și la punctul anterior, cel cu hainele, doar că acum vei improviza cu mâncare. Mai mult ca sigur că gătești toată ziua pentru cei dragi. Sună ciudat, dar să gătești doar pentru tine poate fi distractiv. E o ocazie perfectă să încerci rețete noi fără să ai toți ochii îndreptați asupra ta – pregătește un festin doar pentru tine.

 Visează, meditează

Într-un moment de singurătate poți închide ochii și să te gândești la tot ce-ți trece prin cap. Notează-ți aceste visuri. Faptul că ții un jurnal te poate ajuta să nu uiți nici momentele mai agitate prin care treci pentru împlinirea visurilor tale. Nu uita să-ți creezi o atmosferă propice, aprinzând o lumânare parfumată. Memoria olfactivă te va ajuta să meditezi și să te relaxezi.

Dansează

Să asculți muzică sau să dansezi îți poate da idei bune. Poți folosi un pick-up sau un casetofon vechi, dacă mai ai așa ceva, și să te lași pradă amintirilor. Prea sentimentală? Încearcă și un vals, care se potrivește cu atmosfera. Sau poți niște pași de salsa – te poți mișca oricum, fără nicio regulă. Totul va fi minunat după o repriză de dans, datorită endorfinelor care te vor invada, dându-ți o stare de bine!

Mici ritualuri

Când ești singură, poți face lucruri pe care nu le-ai mai făcut de ani întregi. Scrie o scrisoare pe o hârtie deosebită. Sau ia un teanc de poze și sortează-le în albume – deja te simți mult mai bine, nu?

Foto: 123RF

Citește și:

5 motive ca să te bucuri de singurătate când el e plecat din oraș

 Relații: Singurătatea nu este singura ta opțiune

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter