4 secrete ale psihologilor despre divorț

De Diana Zagrean, pe
Psihologii văd adesea semnele unui divorț iminent înainte ca pacienții lor să-și dea seama spre ce se îndreaptă relațiile lor. Pentru că specialiștii știu mai bine să recunoască anumite greșeli care duc la separare, pot preveni un dezastru. Vezi 4 secrete ale psihologilor despre divorț.

Atacă persoana, nu comportamentul

Dacă toate certurile pornesc de la atacuri la persoană, nu de la frustrări cauzate de un anumit comportament, cuplul în cauză are probleme serioase.

Multă lume se supără când partenerul face sau spune ceva, dar dacă exprimarea nemulțumirilor se referă la persoana iubită, nu la ceea ce a făcut, specialiștii avertizează că divorțul pândește după colț.

Simte sau exprimă sfidare față de partenerul de viață

Orice formă de sfidare, fie chiar și de scurtă durată și punctuală, poate însemna că sunt probleme serioase în paradis.

Dacă în loc să comunice, unul dintre parteneri se răzbună, sfidează rugămințile celuilalt, chestiunea trebuie discutată foarte atent și urgent.

Este în defensivă permanent și inconștient

Dacă persoana iubită pare că se simte mereu acuzat de ceva și tot ce răspunde pare să fie o formă de apărare, cuplul nu mai este legat de motivele corecte.

Dacă unul dintre parteneri simte nevoia să se apere sau să se justifice pentru cele mai mici lucruri, înseamnă că fie se simte vinovat pentru ceva, fie se simte persecutat de celălalt.

Refuză să discute, șantajează, pleacă dintr-o discuție

Atunci când unul dintre parteneri refuză chiar și să se mai certe, pleacă, ignoră ce spune celălalt sau îl șantajează cu pedepse, iubirea se pierde și este treptat înlocuită cu lucruri mult mai puțin plăcute.

Dacă el sau ea refuză să spună ce îi supără, înseamnă că deja anticipează că nu te interesează sau că nimic nu se poate schimba, ceea ce înseamnă că nu mai crede în voi.

Sursa foto cuplu divorț: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter