10 motive pentru care acum nu faci sex

De Raluca Cristea, pe

Nu mai faci sex de ceva timp? Veste bună: nu eşti singura. Veste proastă: viaţa ta sexuală se va încheia prematur dacă nu iei măsuri. Află cele 10 motive pentru care nu faci sex şi…
… rezolvă situaţiile problemă, pas cu pas!

Laşi tehnologia să îţi invadeze viaţa sexuală

Ai mai auzit asta: patul trebuie să fie folosit doar pentru somn şi sex. Atunci de ce aducem în pat laptopul, manuale de studiu sau documente de la serviciu? Cum ai putea să iniţiezi o partidă de sex când te ascunzi în spatele unei cărţi sau ai mâinile ocupate cu explorarea Internetului în loc să explorezi corpul partenerului?

Medicamentele îţi fură libido-ul

Culmea ironiei: iei anticoncepţionale ca să faci sex fără griji, dar treptat, nu mai ai pentru ce să îţi faci griji. Pilulele anticoncepţionale pot scădea drastic libido-ul dacă sunt folosite pentru mult timp, fără pauză. În plus, există multe alte medicamente care scad pofta de sex – anticoagulante, antidepresive, cele care reduc tensiunea arterială sau tratează afecţiunile stomacale.

Ai un stil de viaţă dezordonat

Pleci la serviciu, te întorci acasă, faci curăţenie, te prinde noaptea în bucătărie…De parcă nu ar fi de ajuns, stresul cronic al vieţii aşa zis moderne aduce şi dereglări hormonale care scad pofta de sex. Nu este de mirare că iubitul te priveşte nemulţumit în timp ce tu aproape adormi. Soluţia este să te ajute în organizarea treburilor casnice şi să vă răsplătiţi reciproc cu o partidă de sex relaxantă.

Nu eşti mulţumită de felul în care arăţi

Unul dintre motivele cel mai des întâlnite pentru scăderea libido-ului este neîncrederea în aspectul fizic. 70% dintre femei au renunţat temporar la sex când au considerat că s-au îngrăşat prea tare, nu sunt suficient aranjate sau nu au lenjeria intimă potrivită. De fapt, doar 10% dintre ele aveau motive cu adevărat întemeiate. Mai este nevoie de o concluzie?

Ai ajuns la premenopauză

Înainte de menopauză, adică în jurul vârstei de 40-45 de ani, hormonii îşi fac de cap şi îţi scad libido-ul. Rezultatul? Sensibilitate vaginală, durere la penetrare. Soluţia? Ceva mai multă atenţie la preludiu şi, dacă este nevoie, lubrifianţi pe bază de apă.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter