Reguli ca să aplici corect autobronzantul vara aceasta

De Sandra S., pe

Când vrei să mergi la piscină sau la mare și nu vrei să îi orbești pe cei din jur cu pielea ta albă și strălucitoare, atunci te poți „bronza” un pic înainte. Cum salonul de bronzat nu este indicat, din cauza razelor UV dăunătoare, autobronzantul ar fi soluția cea mai simplă. Cum îl aplici corect ca să arăți bine toată vara aceasta:

Exfoliază toată pielea

Primul pas pe care trebuie să-l faci întotdeauna înainte să aplici crema autobronzantă este exfolierea celulelor moarte. Atunci când te dai cu autobronzantul, nu vrei să existe zone în care pielea uscată s-a descuamat și a căzut cu tot cu culoare și rămâi cu pete. Cele mai importante zone cărora trebuie să le acorzi mai multă atenție sunt gleznele, genunchii și coatele – și oriunde mai ai alte zone cu piele îngroșată.

Folosește un autobronzat care colorează gradual

Nu îți cumpăra produse care te colorează de la prima folosire, pentru că ai șanse mai mari să nu îl întinzi bine și să rămâi cu pete inestetice. Cele care necesită mai multe folosiri sunt mai bune atât din acest motiv, cât și pentru că așa te poți obișnui cu noua nuanță a pielii și să te oprești când ajungi la cea dorită. Dacă nu găsești unul care să te coloreze gradual, atunci îl poți amesteca pe cel pe care îl ai cu loțiune hidratantă ca să mai diluezi culoarea.

Întinde crema autobronzantă peste tot

Dimineața înainte să pleci la birou nu este momentul cel mai bun să aplici autobronzantul, pentru că ai nevoie de mai mult timp la dispoziție ca să-l întinzi bine, omogen și peste tot. Dacă folosești mâinile goale, ai grijă să nu lași dungi în urmă – este de preferat să întinzi autobronzantul cu palmele și mai puțin cu degetele. În schimb, dacă nu vrei să folosești mâinile goale, pentru că există posibilitatea să te pătezi între degete, atunci poți folosi mănuși speciale pentru cremele autobronzante – ar trebui să le găsești în magazinele mari, de unde cumperi și autobronzantul.
Mai mult, nu uita și de zonele mai greu accesibile și de care multe femei uită – pe mâini, pe partea superioară a labei piciorului, pe spatele brațelor și pe omoplați. Dacă nu ajungi pe spate, roagă-ți o prietenă cu experiență să te ajute. Dacă folosești cremă autobronzantă pentru față, nu uita s-o întinzi și pe gât, pe decolteu și clavicule.

Când să începi să aplici autobronzantul

Dacă vrei să mergi la un eveniment și să ai pielea „bronzată”, nu aștepta până în ultimul moment să faci acest lucru. Din contră, ar trebui să începi cu cel puțin o săptămână înainte să folosești autobronzantul ca să te obișnuiești cu el, ca să vezi cum se întinde și ce ar trebui să faci în cazul în care îți rămân pete – dacă este prea groasă crema – sau ca să ai o culoare mai închisă la evenimentul la care participi.

Cum păstrezi culoarea autobronzantului mai multă vreme

Ca pielea să rămână cât mai mult timp „bronzată” trebuie s-o hidratezi foarte bine. Așa că nu uita să folosești zilnic o loțiune de corp hidratantă!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter