Cum îţi pregăteşti tenul pentru primăvară, în 5 paşi

De Sandra S., pe

Suntem în luna martie. Vremea încă nu este tocmai prietenoasă, dar ştim că primăvara ne bate la uşă. Aşa că este cazul să ne pregătim tenul pentru venirea noului anotimp. Poţi face asta în nu mai mult de 5 paşi importanţi:

Exfoliază în funcţie de tipul tenului

Dacă ai tenul uscat, trebuie să foloseşti un scrub delicat, cremos, doar o dată pe săptămână. Dacă ai tenul normal sau mixt trebuie să foloseşti un produs care nu conţine uleiuri, de două sau trei ori pe săptămână. Iar dacă tenul tău este gras sau acneic, atunci foloseşte zilnic sau o dată la două zile o formulă cu acid acetilsalicilic (aspirină) care curăţă porii în profunzime şi exfoliază acid în acelaşi timp.

Hidratează în fiecare noapte

Ca să ai un ten proaspăt şi strălucitor în fiecare dimineaţă, pe timp de noapte trebuie să îl hidratezi foarte bine, pentru că atunci se regenerează. Nu uita să te dai în fiecare seară, înainte de culcare, cu o cremă hidratantă potrivită pentru tenul tău.

Protejează în fiecare zi

Dacă iarnă trebuie să te dai cu cremă cu SPF, mai ales primăvara trebuie să foloseşti un factor de protecţie mai mare. Iarna poţi trece cu vederea un factor 15, însă de la începutul primăverii ar trebui să începi să te dai cu o cremă cu SPF 30 cel puţin.

Vitamina C pentru un ten strălucitor

Vitamina C este un antioxidant puternic care ajută pielea în mai multe moduri: protejează împotriva razelor UV (însă nu la fel de bine ca o cremă cu factor de protecţie!)şi îmbunătăţeşte producţia de colagen la nivelul pielii.

Tratament în profunzime o dată pe săptămână

Stabileşte o zi pe săptămână în care ai la dispoziţie măcar jumătate de oră, doar pentru tine. În acest timp fă-ţi un tratament în profunzime astfel: exfoliază tenul, apoi aplică o mască hrănitoare pe care s-o ţii cel puţin 15-20 de minute. Îţi poţi face una naturală, în casă sau poţi cumpăra una delicată de la farmacie. Răsfaţă-ţi pielea astfel şi tenul tău va fi perfect pregătit să întâmpine primăvara!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter