Cum îți conturezi fața, în funcție de formă

De Sandra S., pe

Dacă vrei să îți faci și singură un machiaj complex și reușit, trebuie să cunoști înainte câteva reguli de bază. Spre exemplu, cum ar trebui să-ți conturezi fața în funcție de formă.

Fața rotundă

Fața rotundă poate părea prea mare, mai ales dacă vei avea părul prins sau dacă îl porți scurt, așa că trebuie s-o conturezi în așa fel încât s-o faci să pară mai ovală. Așadar, cu un bronzer sau un fond de ten mai închis la culoare trebuie să trasezi linii verticale pornind de la temple și până la mandibulă, urmărind marginea feței.
Cu fondul de ten pe care îl folosești în mod normal trebuie să-ți acoperi restul frunții, zonele de sub ochi, nasul și bărbia. După ce ai aplicat cele două produse, le poți amesteca ușor cu o pensulă pentru fond de ten. Pe deasupra mai poți aplica și o pudră translucidă, care să amestece și mai bine cele două nuanțe diferite. Mai departe poți continua cu tipul de machiaj preferat și un blush potrivit cu nuanța pielii, pe pomeți.

Fața în formă de inimă

Pentru această formă a feței trebuie să folosești bronzerul pe tâmple și spre vârful frunții, lăsând între linii, pe mijloc, o distanță de mărimea gurii tale. Apoi imediat sub pomeți trage o linie dreaptă, apoi formează un triunghi cu vârful în jos pe restul obrazului (până la mandibulă). Fondul de ten deschis la culoare trebuie folosit pe restul frunții, sub ochi și pe bărbie. După ce ai terminat de aplicat cele două nuanțe, le poți amesteca.
Cum îți conturezi fața, în funcție de formă

Fața pătrată

Femeile cu mandibule proeminente trebuie să folosească bronzerul exact pe linia mandibulei și un pic deasupra acesteia și pe frunte cât să traseze exact linia părului – trebuie să vizualizezi cum cu bronzer dai o formă ovală feței tale. În rest poți aplica fondul de ten obișnuit, le amesteci, apoi poți aplica și un strat de blush potrivit nuanței pielii tale. Ca să reziste mai multă vreme machiajul, poți aplica pe deasupra și o pudră de fixare, transparentă.

Fața în formă de diamant

Forma de diamant sau triunghiulară, cu vârful în jos, nu are nevoie de multă conturare, pentru că seamănă în mod natural cu o formă ovală. Trebuie doar să aplici bronzer pe pomeți și în jos pe obraji, cât forma feței să pară ovală. În rest poți umple „golurile” cu fond de ten, amesteci și continui cu machiajul ochilor.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter