Beneficiile Vitaminei C asupra sănătății pielii tale

De Unica.ro, pe

Recomandată pentru beneficiile generale pentru sănătate, vitamina C poate contribui în mod semnificativ și la frumusețea și sănătatea pielii tale. Efectul său antioxidant şi rolul său în formarea normală a colagenului ajută atât în procesul de refacere cât şi în menţinerea sănătăţii pielii. Deoarece vitamina C nu poate fi stocată în corpul uman, este necesar să consumăm alimente bogate în vitamina C sau suplimente în mod regulat.

Ce face vitamina C pentru pielea ta?

1. Contribuie la formarea de colagen
Vitamina C joacă un rol esențial în sintetizarea colagenului în organismul uman. Colagenul este cunoscut ca „fundaţia” pielii care, odată cu trecerea anilor, începe să se deterioreze, lăsând loc ridurilor. Colagenul, alături de elastină, este responsabil pentru fineţea şi elasticitatea epidermei. Vitamina C are rol în sinteza colagenului şi a elastinei pierdute în timp. Astfel, vitamina C poate contribui la reducerea ridurilor dar şi asistă organismul în procesul de cicatrizare.
2. Are efect antioxidant
Un alt efect important pe care vitamina C îl are asupra pielii este oferit de acțiunea antioxidantă a acesteia care ajută la combaterea radicalilor liberi și la menţinerea aspectului sănătos şi a elasticităţii acesteia.
Mai multe studii  au demonstrat și eficacitatea vitaminei C în limitarea efectelor pe care expunerea intensă la soare le poate avea asupra pielii noastre. Consumul adecvat de acid ascorbic poate preveni daunele asupra pielii, provocate de razele UV, fără a înlocui însă crema cu factor de protecţie.
3. Susţine procesul de refacere a rănilor
Organismul are nevoie de vitamina C când își reface pielea lezată, în procesul de vindecare normală a rănii. Prin ţesutul cicatriceal circulă un volum de sânge limitat, astfel că și culoarea lui este mai palidă decât în țesutul original, iar elasticitatea este mai scăzută. Conform studiilor, carenţă de vitaminei C din organism  poate conduce la întârzierea vindecarii rănilor.

4. Rol important în funcţionarea normală a vaselor de sânge

Colagenul stă și la baza structurii vaselor de sânge, așadar un nivel optim de vitamina C este important pentru un sistem vascular sănătos. Şi cum o piele sănătoasă se menţine, în primul rând, din interior, este de preferat să îi oferim organismului o mână de ajutor prin creşterea aportului de vitamina C atunci când este nevoie .

Vitamina C Nr 1 în România*

1. Organismul uman nu își poate sintetiza singur acest element esențial sănătății, astfel trebuie să apelăm la un ajutor. De aceea, pe lângă o alimentaţie bogată în fructe şi legume putem apela la Cetebe C Immunity Plus, care conţine în afară de vitamina C şi zinc, un alt aliat al sistemului imunitar.

2. Alimentația și produsele farmaceutice cu conţinut de vitamina C  sunt singurele surse de vitamina C şi cu toţii ştim că fructele și legumele au o valoare nutritivă importantă ce nu poate fi substituită complet de vitamine. Însă, organismul uman nu poate stoca vitamina C, deoarece aceasta nu poate fi reţinută în corp mai mult de câteva ore.

O soluție în acest sens o reprezintă capsulele de Cetebe C Immunity Plus cu tehnologia cu eliberare prelungită, care furnizează treptat corpului vitamina C timp de 8 – 12 ore.

3. În cazul produselor obişnuite cu conţinut de vitamina C, indiferent de concentraţia acesteia, cantitatea de vitamina C neabsorbită va fi eliminată în primele ore de la administrare. Datorită tehnologiei patentate din Cetebe C Immunity Plus, 98% din cantitatea de vitamina C dintr-o capsulă devine disponibilă absorbţiei şi este folosită de către organism.
Administrată conform instrucţiunilor, Vitamina C este un aliat al organismului nostru, ajutând la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi susţinând organismul în lupta cu viruşii şi răcelile. Descoperă mai multe beneficii ale Vitaminei C pe www.cetebe.ro
Cetebe C Immunity Plus – Vitamina C Nr 1 în România*
Acesta este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie informaţiile de pe ambalaj.
*Produsul este Nr. 1 în topul vânzărilor din România în perioada Ian 2008-Aug 2013, conform datelor de piaţă în valoare furnizate de IMS Health.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter