Pictează-ţi pleopele în nuanţe mov, pentru maximum de dramatism

În revista Unica de ianuarie, te sfătuim să pui deoparte fardurile negre şi gri, obişnuitele iernii, pentru că noua tendinţă a sezonului este movul intens şi foarte sexy.
Apoi, îţi prezentăm, împreună cu Mirela Vescan, make-up artistul Rimmel London, topul machiajelor noastre preferate în nuanţe de mov. Descoperă în rândurile care urmează mai multe secrete ale acestei nuanţe regeşti, dar şi produsele care te vor ajuta să-ţi pui imaginaţia la încercare.
Movul se comportă ca o nuanţă neutră în machiaj, dacă e folosit cu prudenţă. Arată divin folosit în loc de negru sau brun pentru un machiaj smoky, de seară, dar dacă te gândeşti să-l porţi în timpul zilei, evită tonurile prea puternice sau prea deschise – arată mult prea teatral. Iar dacă “arunci” pe faţă mov, la întâmplare, şi personajele de pe Cartoon Network vor râde de tine. Ghidează-te dupe aceste reguli:
• Culoarea ochilor este cheia când alegi nuanţa de mov potrivită: nuanţele burgundy intensifică ochii albaştri sau verzi. Pentrui cei căprui, Mirela Vescan sugerează nuanţe care se apropie de negru.
• Culoarea pielii decide şi ea. Nuanţele vinetei şi a liliacului vin bine oricui, dar cele mai deschise se potrivesc celor cu pielea palidă sau măslinie.
• Când selectezi o nuanţă deschisă, precum lila, evită orice se îndreaptă spre alb, căci va arăta ca varul pe faţa ta.
• Când porţi orice versiune de mov la ochi, optează, pe buze, pentru nuanţe curate – un ruj roz cu subtonuri maro sau un gloss nud. Menţine şi blush-ul la minimum.
• Aplică gene false la colţurile exterioare ale ochilor – ajută ochii să iasă în evidenţă de lângă culoarea intensă. Pentru şi mai multă definiţie, trasează o tusă subţire de eyeliner negru, de-a lungul liniei genelor, dar numai după aplicarea eyeliner-ului colorat. Asta face genele să pară mai dese şi ochii mai conturaţi.
• Dublează intensitatea. Aplică deasupra eyeliner-ului un fard, în aceeaşi nuanţă, pentru a dubla intensitatea culorii. Joacă-te cu texturile: pentru nuanţe intense, foloseşte culori mate, pentru un efect delicat, alege nuanţe metalice sau irizate.
• Atingere mov. Aplică un strat fin de fard mov în mijlocul pleoapei, apoi repartizeaz-o spre sprâncene. Mai adaugă încă un strat de fard-pudră, aceeaşi nuanţă, pentru a spori intensitatea. Apoi foloseşte un fard lila metalic doar sub sprâncene. “Fără iluminarea acestei zone, movul va arăta ca negrul, întunecat”, spune Mirela Vescan. Combinarea mai multor nuanţe de mov ajută la domolirea pigmenţilor mult prea intenşi.
Foto: revista Unica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter