Google închide Google+ după ce datele personale ale utilizatorilor au fost expuse

De Oana Dinu, pe
Google închide Google+ în urma unor probleme de securitate. Peste 500.000 de conturi ar fi fost afectate, iar datele personale ale utilizatorilor expuse.

Google a anunțat că va închide rețeaua proprie de socializare, Google+, după ce o problemă de securitate provocată de o defecţiune de software a permis dezvoltatorilor externi să aibă acces la profilul privat al utilizatorilor timp de aproape trei ani, începând din 2015 și până în martie 2018, când angajații Google au rezolvat probema, conform datelor dezvăluite de publicația Wall Street Journal, citată de Mediafax.

Reprezentanții Google au precizat că în lista informațiilor expuse se află numele de utilizator, adresa de email, sexul şi vârsta, dar nu și mesajele acestora sau numerele de telefon. De asemenea, aceștia au subliniat faptul că datele expuse nu au fost utilizate abuziv, conform informațiilor pe care le dețin.

“Nu am găsit nicio dovadă că vreun dezvoltator s-ar fi folosit de această breşă de securitate şi nu am găsit nicio dovadă că vreun cont de utilizator ar fi fost accesat”, informează Google.

Compania gigant, care a ascuns problema utilizatorilor de teama sancțiunilor autorităţilor de reglementare și probabil a unui scandal asemănător cu Facebook-Cambridge Analytica, a mai precizat și faptul că acțiunile grupului din care face parte, Alphabet, au scăzut cu 2,6 procente, la 1138,53 de dolari, conform ȘtirileProTv.

Singura platformă care va rămâne deschisă este cea pentru clienții companiilor, G Suite.

Google ar putea lansa o tabletă cu un sistem de operare fără Android

În cadrul unui eveniment tradițional de lansare de produse ale companiei, Google ar putea veni pe piață cu prima sa tabletă. Dispozitivul ar folosi sistemul de operare Chrome OS, folosit și pentru seria Chromebook. Tableta ar putea să se numească Pixel Slate și ar avea la bază un procesor Intel i7 şi o memorie RAM de 16gb, conform Digi24. De asemenea, produsul ar putea avea un senzor de amprentă precum iPad Pro.

Citește și:

Transformarea spectaculoasă a unei tinere care a vrut să arate ca Femeia Fantastică

Kanye West și-a șters toate conturile de pe rețelele de socializare

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter