8 lucruri pe care le poți face cu o lămâie

De Consuela Stratulat, pe
Lămâia este un fruct foarte eficient, care poate fi folosit atât în frumusețe, cât și la curățenie. Te învățăm noi ce să faci cum să te bucuri din plin de proprietățile sale.

Poți înlocui soluțiile de curățare pline de chimicale cu un produs natural, bazat pe zeamă de lămâie. Amestecă sucul de la o lămâie cu apă, adaugă compoziția într-o sticlă cu pulverizator și folosește-o pentru curățarea oglinzilor, geamurilor și a altor suprafețe. Poți chiar să înlături petele de pe covor cu zeamă de lămâie.

Albește dinții

Dacă vrei să ai dinți mai albi, amestecă zeama unei lămâi cu bicarbonat de sodiu, până când obții o pastă. Cu o dischetă demachiantă, aplică compoziția pe dinți și las-o să acționeze un minut, apoi spală-te ușor cu periuța de dinți. Nu abuza, însă, de această metodă și nu lăsa pasta mai mult de un minut, pentru că acidul citric îți erodează smalțul.

Păstrează fructele proaspete

Fructele și legumele tăiate rezistă mai mult, dacă le stropești cu suc de lămâie. Acidul citric împiedică oxidarea lor.

Te scapă de petele de pe față

Sucul de lămâie te scapă de petele de pe față, deoarece vitamina C omogenizează nuanța tenului tău. Tot ce trebuie să faci este să aplici zilnic zeama de lămâie și să o lași să acționeze 15 minute.

Te scapă de durerea de gât

Gargara cu suc de lămâie reduce roșul din gât și inflamația. Lămâia are efect antibacterian și elimină germenii din gât.

Elimină greața

Scapi imediat de senzația de vomă dacă storci o lămâie într-un pahar cu apă și amesteci cu un pic de zahăr.

Elimină mirosul neplăcut din casă

Parfumul de lămâie poate elimina rapid mirosurile neplăcute din casă. Pur și simplu fierbi lămâile, apoi lași oala pe aragaz pentru câteva ore. Treptat, lămâile vor elibera un parfum plăcut, care va cuprinde toată casa.

Îngrijește pielea

Amestecă sucul de la o lămâie cu miere de albine și aplică masca pe față. Las-o să acționeze 20 de minute și vei vedea cum tenul tău va căpăta strălucire și vei scăpa de acnee.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter