5 lucruri care te întristează fără să știi

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 07 octombrie 2019, 18:58
Tristețea și nefericirea au întotdeauna o cauză, însă de multe ori nu ne dăm seama. Vezi 5 lucruri care te întristează fără să știi.

1. Ții ranchiună

Când urăști sau ești nervoasă pe cineva, dorința ta de a-l răni te afectează, de fapt, pe tine, potrivit specialiștilor citați de huffingtonpost.com. Iertarea este cea mai simplă modalitate de a-ți recâștiga libertatea. Nu merită nimeni energia și gândurile tale, oricât de urât s-ar fi purtat cu tine. Încearcă să îți schimbi perspectiva asupra lucrurilor și să înțelegi că ura nu te ajută cu nimic.

2. Renunți

Să renunți la visurile și dorințele tale este cel mai trist lucru pe care îl poți face. Chiar dacă pare mai simplu să trăiești o viață fără idealuri, nu accepta niciodată să te oprești din a lupta pentru ceea ce crezi că meriți. O astfel de alegere duce la regrete uriașe în ultimii ani ai vieții și la dezinteres pentru prezent. Unii spun că Iadul este atunci când persoana ta se întâlnește cu persoana care ai fi putut fi. Subconștientul știe când nu trăiești la adevăratul tău potențial și nu va ezita să te facă nefericită.

3. Accepți prietenii superficiale

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, vei vedea că noii prieteni pe care ți-i faci acceptă tot mai greu să se deschidă și să vorbească despre lucrurile care îi fac vulnerabili. Nu accepta prietenii care cresc doar cu lucruri de suprafață. Oamenii nu au nevoie, în viața lor, de persoane de succes, care au cariere strălucitoare și conturi uriașe, ci de alți oameni care știu să se deschidă. Când tu ești sinceră cu ceilalți și îi lași să vadă în sufletul tău, se vor deschide și ei la rândul lor. Nu te mulțumi cu legături de suprafață!

4. Te compari!

Comparația cu ceilalți este exagerată și irealistă. Nu știi deloc ce se întâmplă în viața celorlalți, așa că nu te raporta la asta. Înainte să fii geloasă pe banii și succesul lor, gândește-te la efortul și sacrificiile pe care le-au făcut pentru a ajunge acolo. Păstrează energia pentru a te concentra pe ce îți dorești tu de la viață și a ajunge acolo unde vrei.

5. Nu îi ajuți pe ceilalți!

Cea mai mare satisfacție și cea mai sinceră fericire vine din sentimentul pe care îl ai când îi ajuți pe ceilalți. Fii bună cu ceilalți fără să aștepți nimic în schimb și vei vedea cât de bine te vei simți în pielea ta. Fericirea chiar vine din lucrurile simple!

Sursa foto: 123rf, shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter