Ce faci ca CV-ul tău să treacă de prima selecţie şi să obţii un interviu

De Revista Unica, pe

Jobul la care aplici poate atrage şi până la 1 000 de candidaţi! Iată ce trebuie să faci pentru ca CV-ul tău să treacă de prima selecţie şi să obţii un interviu.
Rolul unui CV este de a obţine un interviu. Este o formă de publicitate. Un CV bun face precum o reclamă ingenioasă: îl convinge pe cel care o priveşte că, achiziţionând acest produs, va primi exact beneficiile specificate în „spot“. Înainte de a completa un CV, trebuie să ţii cont de anumite lucruri. Am stat de vorbă cu Cristina Pasat, director general compania de recrutare „Professional“ din Bucureşti, şi am primit îndrumările necesare pentru ca CV-ul tău să te ajute să obţii jobul dorit.

Redactează-l în funcţie de jobul la care aplici!

„Nu ar trebui să gândeşti un CV universal, pe care să îl postezi pe orice job. În CV ar trebui să apară tot ceea ce este relevant pentru a obţine o decizie corectă a angajatorului pe postul în selecţie. De exemplu, dacă aplici pentru o poziţie într-o firmă care produce şi distribuie biciclete, chiar dacă este o poziţie administrativă sau de contabilitate, este util să menţionezi un hobby ca ciclismul şi chiar să scrii o frază despre asta, pentru a atrage atenţia asupra acestui element“, spune Cristina Pasat.

Ce vor angajatorii?

Nu copia răspunsuri de pe internet, care deja au devenit clişee!
„În general, angajatorii doresc să obţină profit, astfel încât exprimările extrem de frecvente ale potenţiali-lor angajaţi despre tipul de companie în care îşi doresc să lucreze, unde li se va pune în valoare talentul şi abilităţile, o companie cu viziune, care îi înţelege pe angajaţi şi se ocupă de nevoile acestora, nu sunt neapărat de natură să le obţină acestora interviul în care vor reuşi să convingă potenţialul angajator de capacităţile lor şi de modul în care pot ei ajuta compania angajatoare să obţină profit“, spune Cristina Pasat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter