Cine a cumpărat avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu și se va întâmpla cu aeronava

Primul și singurul avion de pasageri construit în România, ROMBAC 1-11, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu, a fost scos la licitație și s-a vândut cu 120.000 de euro. 

Piesa de colecție a fost salvată de la casare de un colecționar pasionat de tehnică, în cadrul evenimentului organizat de Casa de Licitații A10 by Artmark, care a oferit platforma de licitație și suport logistic pentru adjudecarea aeronavei ROMBAC 1-11.

Noul proprietar, cetățeanul american Brian Hyndman, a surprins pe toată lumea după licitație, când a cedat aeronava în mod gratuit, sub forma unui contract de sponsorizare, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

Prin actul de donație, adjudecatarul își exprimă intenția de a conserva piesa istorică, de a o alătura modelelor iconice care au jucat un rol important în istoria lumii, dând posibilitatea intrării în familia valorilor tehnice recunoscute pentru industria aeronautică.

Citește și – Florin Cîțu, despre restricțiile din valul patru: „Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate”

Citește și – Oana Mizil, adevărul despre incidentul dintre ea și Marian Vanghelie: „Scrie și în documentele de ieșire din spital”

Citește și – Tavi Colen, noi mărturisiri despre conflictul cu Alin Oprea: „Nu ne împăcăm”

Citește și – Cu ce se ocupă, de fapt, fiica lui Mircea Diaconu – nimeni nu se aștepta

Citește și – Te înțeapă inima? Acestea sunt cele mai des întâlnite cauze

Avionul prezidențial Super One-Eleven, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu, s-a înscris în „Top 10 cele mai bine vândute loturi de artă sau obiecte de colecție”, din primul semestru al anului 2021, în România.

    
Vedete din Romania Vedete internationale