Părinții primesc zile libere plătite pe perioada suspendării cursurilor

Părinții vor avea zile libere plătite, în vederea supravegherii copiilor, în perioada în care cursurile în școli vor fi suspendate în contextul pandemiei de COVID-19. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului în acest sens.

Astfel, potrivit proiectului, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, unul dintre părinți vor primi zile libere plătite. Legea merge la promulgare.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Măsura a fost extinsă de deputați şi în cazul părinţilor ai căror copii suferă de o boală cronică, chiar dacă nu sunt suspendate cursurile.

„Prin excepţie, beneficiază de prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă şi părintele sau reprezentantul legal al copilului cu handicap grav neşcolarizat, care a optat pentru acordarea indemnizaţiei prevăzute de art.42 alin.(4) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, doar în situaţiile în care activitatea serviciului de zi este limitată sau suspendată, prin dispoziţie/decizie a autorităţii care are în administrare serviciul de zi, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2”, conform proiectului de lege, menționează digi24.ro.

sursa foto – 123rf.com

Poate te interesează și: Zile libere 2021 – Calendarul zilelor libere în 2021

Ultima modificare decembrie 2, 2020 2:40 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale