Meghan Markle și Prințul Harry, prima reacție după decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Meghan Markle și Prințul Harry au marcat decesul Reginei Elisabeta a II-a, bunica lui Harry, printr-un mesaj publicat pe site-ul organizație lor nonprofit, Archewell.

Meghan Markle și Prințul Harry, prima reacție după decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie 2022, la reședința sa din Scoția, respectiv Castelul Balmoral, după 70 de ani de domnie, la 96 de ani.

A fost cea mai cea mai longevivă suverană a Marii Britanii, cel mai în vârstă monarh din lume și a avut a doua cea mai îndelungată domnie din istoria lumii, după Ludovic al XIV-lea al Franței, care a domnit 72 de ani.

Pe prima pagină a site-ul organizației Archewell, Meghan și Harry au transmis: „În memoria majestății sale Regina Elisabeta a II-a (1926-2022)”.

Meghan nu a călătorit alături de Harry pentru a fi alături de Regină în ultimele momente ale vieții sale, avându-i în grijă pe cei doi copii, Archie Harrison (3 ani) și Lilibet-Diana (1 an). Asemenea fostei actrițe, nici soția Prințului William nu a fost prezentă. Kate a rămas cu cei trei copii ai lor, Prințul George (9 ani), Prințesa Charlotte (7 ani) și Prințul Louis (4 ani).

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Ce au anunțat Prințul William și soția lui, Kate, imediat după anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Ce urmează să se întâmple după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Operațiunea „Podul Londrei a căzut” a fost declanșată

Citește și: Câte proprietăți are regele Charles al III-lea al Marii Britanii în România, cum arată acestea și cât costă cazarea în ele

Harry și Meghan au devenit un cuplu în 2016 și s-au căsătorit în mai 2018. În ianuarie 2020, perechea și-a anunțat retragerea din rolul de membri seniori ai familiei regale britanice. Ca o consecință a acestei decizii, Ducii de Sussex au încetat să mai beneficieze de securitate și finanțare din partea Casei Regale.

În martie 2021, într-un interviu găzduit de Oprah, perechea a dezvăluit motivele din cauza cărora a luat decizia de a se retrage. Printre multe altele, Meghan a dezvăluit că Ducesa de Cambridge a făcut-o să plângă înaintea nunții cu Harry, că s-a simțit captivă, că a avut gânduri sinucigașe și că, deși a cerut ajutor, nu l-a primit, dar și că nuanța pielii lui Archie ar fi fost unul dintre motivele din cauza căruia nu a primit un titlu regal.

Foto: Profimediaimages.ro

Ultima modificare septembrie 9, 2022 1:11 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale