Ce i-a promis fosta studentă condamnată pentru crima din căminul de la Medicină judecătorului după eliberare

Carmen Șatran (fostă Bejan), studenta condamnată în 2009 la 19 ani și opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universității de Medicină din Timișoara, a fost eliberată înainte de termen, pe 14 martie. Judecătorul care a dispus punerea în libertate, înainte de termen, a femeii și-a motivat decizia spunând că, în închisoare, fosta studentă a avut un comportament adecvat.

Nu a fost sancționată disciplinar, a participat la muncă și s-a achitat de sarcinile primite. A avut o comportare regulamentară şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. A fost receptivă la activităţile cultural-educative, participând la 334 de programe sau activităţi şi s-a încadrat în program. Pentru rezultate bune a fost recompensată de 68 de ori. Faţă de personalul din penitenciar şi faţǎ de colegi a manifestat respect” – a fost sentința Judecătoriei Gherla, potrivit Adevărul.

După aflarea sentinței, Carmen Șatran a declarat că regretă faptele comise și că îi pare rău de suferința provocată, precizând că nu a fost crescută în spiritul acesta. Fosta studentă a mai spus că perioada de detenție a fost o lecție dură de viață din care a înțeles cât de prețioasă este libertatea și că nu merită să o mai pună vreoadată în pericol.

Carmen Șatran i-a promis judecătorului că se va schimba, cerând să i se acorde „şansa de a arăta şi demonstra tuturor că s-a îndreptat şi că doreşte să o ia de la început şi că se poate integra cu brio în societate”.

În 2009, Carmen Șatran și iubitul ei de la vremea respectivă, Sergiu Florea, au închiriat o cameră în căminul Universității din Timișoara pe perioada restanțelor. Pentru a face rapid rost de bani pentru plata examenelor, cei doi au decis să găsească un bărbat cu bani căruia să o „vândă” pe Carmen. Așa a ajuns Trifu Schroth în camera de cămin pentru a întreține relații sexuale cu Carmen. Cel mai probabil, din cauza neînțelegerilor legate de bani, între cei doi a pornit o altercație în care a intervenit și Sergiu. Sergiu și Carmen l-au bătut și înjunghiat mortal pe Schroth, cu 50 de lovituri de cuțit. Tinerii au tranșat apoi cadavrul în camera de cămin. Cadavrul tranșat al bărbatului a fost găsit într-un sac pus în portbagajul unei mașini din fața căminului.

Foto – Arhivă

Ultima modificare aprilie 7, 2022 1:07 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale