Rețeta simplă și delicioasă de plăcintă cu mere a lui Chef Florin Dumitrescu

Plăcinta cu mere se numără printre cele mai îndrăgite deserturi ale românilor. Indiferent de anotimp sau ocazie, o plăcintă cu mere va fi mereu savurată cu multă poftă de meseni.

Dacă vă sperie gândul de a găti plăcinte, avem o veste bună, o rețetă foarte, foarte ușor de făcut, testată și recomandată de celebrul jurat de la „Chefi la Cuțite”, Florin Dumitrescu.

Pentru această plăcintă cu mere aveți nevoie de câteva ingrediente simple, iar rezultatul va fi unul neașteptat de gustos.

Iată care este rețeta simplă și delicioasă de plăcintă cu mere a lui Chef Florin Dumitrescu

Ingrediente:

  • 5-6 mere
  • 50 grame de unt
  • două ouă
  • iaurt cremos (10% grăsime)
  • 2 linguri de zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • coniac
  • aluat de foietaj

Mod de preparare:

Merele spălate se taie cubulețe. Într-o tigaie încingem untul, adăugăm merele tăiate, două linguri de zahăr și scorțișoara (două vârfuri de cuțit).

Lăsăsm merele puțin la rumenit, după care adăugăm coniacul și flambăm fructele.

Cât se gătesc merele, pregătim restul ingredientelor pentru plăcintă. Într-un bol batem două ouă. Desfacem aluatul de foietaj și îl așezăm pe o tavă excat așa cum e (fără a-l mai subția cu sucitorul). Cuptorul este deja încins la 180 de grade. Punem merele pe una dintre jumătățile aluatului, iar cu cealaltă jumătate le acoperim, pentru a obține o plăcintă cu formă alungită, de ștudel.

Presăm bine marginile plăcintei, astfel încât compoziția să nu iasă în timpul gătitului, tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întimdem oul bătut peste aluatul de foietaj și băgăm plăcinta la cuptor pentru 45 de minute.

Când plăcinta este gata, se scoate din cuptor și se servește cu o lingură generoasă de iaurt cremos.

Poftă bună!

Foto – Captură Youtube

    
Vedete din Romania Vedete internationale