Antricot de vită cu sos Roquefort, rețeta lui chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu obișnuiește să își „răsfețe” urmăritorii de pe rețelele de socializare, cu unele dintre cele mai delicioase rețete. De această dată, el a ales să le împărtășească fanilor săi o rețetă care are ca vedetă carnea de vită.

Pentru cei care își doresc să gătească corect antricotul de vită, juratul de la Chefi la Cuțite a publicat pe Instagram o rețetă simplă, dar plină de savoare.

Antricot de vită cu sos Roquefort, rețeta lui chef Florin Dumitrescu

„Vremea asta îmi face o poftă de antricot de vită cu sos Roquefort. Și dacă tot mi-e poftă, vă scriu și vouă rețeta, poate vă influențează vremea și pe voi”, a scris celebrul bucătar pe social media, unde a postat și rețeta.

Citește și: Paste cu ciuperci, slănină și brânză. Rețeta lui chef Sorin Bontea de la Chefi la Cuțite face furori pe internet

Ingrediente:

800 gr antricot de vită
150 gr brânză Roquefort
80 ml smântână pentru gătit
70 gr unt
2 cepe
3 căței usturoi
30 gr mix nuci
Piper

Mod de preparare

Topiți brânza Roquefort într-o tigaie cu smântână de gătit, apoi mixați amestecul cu nucile tocate și le puneți din nou la fiert.

Într-o tigaie se prăjeste antricotul în unt, împreună cu usturoiul și cu ceapa tăiată pe jumătate. Imediat ce ceapa este coaptă, se scoate pe o farfurie, iar apoi antricotul îl acoperiți cu sos. Condimentați vita cu piper și gata.

Citește și: Pavlova, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu. Cum se prepară cel mai căutat desert de Paște

Alte rețete cu antricot de vită și sos Roquefort

Roquefort este o brânză franceză din lapte de oaie, cu pastă cu mucegai. Se produce în sudul Franței și în special în comuna Roquefort-sur-Soulzon, al cărei nume îl poartă.

Aceasta este produsă din lapte care provină exclusiv de oaie din rasa Lacaune. Laptele este încălzit la 28-34°C, închegat și coagulat, după care coagulul este tăiat, bătut, scurs și pus în forme pentru o a doua scurgere. Formele de brânză sunt sărate și perforate cu ace pentru o bună circulație a aerului, după care sunt maturate.

Citește și: Carmen Brumă, rețeta salatei anti-vergeturi din doar patru ingrediente: „Este foarte gustoasă și sățioasă!”

Citește și: Cum se prepară Samosa. Rețeta celei mai populare gustări de post

Rețeta unui delicios sos Roquefort o găsiți AICI. Aceasta merge de minune la numeroase fripturi.

Dacă chef Florin Dumitrescu v-a făcut poftă de antricot de vită, însă nu agreați gustul profund al brânzei Riquefort, puteți încerca o rețetă mai simplă, mai ca la mama acasă.

Rețeta de antricot de vită cu sos de roșii este rapidă, ușoară, iar preparatul finit vă va face să vreți să o repetați cât de curând.

Ingredientele necesare și modul de preparare al antricotului de vită cu sos de roșii le găsiți AICI.

Sursă foto: Instagram

Ultima modificare aprilie 28, 2023 5:26 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale