Termenul-limită s-a împlinit. Va părăsi sau nu Familia Regală Palatul Elisabeta astăzi?

Astăzi, pe 5 februarie 2018, era termenul limită până la care Familia Regală a României trebuia să părăsească Palatul Elisabeta. Conform prevederilor legale, Palatul Elisabeta, care fusese oferit Regelui Mihai ca locuință de protocol în timpul vieții, trebuia eliberat de moștenitorii săi în termen de 60 de zile.

Majestatea Sa Principesa Margareta a solicitat ca, dincolo de ziua de 5 februarie și pe parcursul discuţiilor privind Statutul Casei Regale, să fie lăsată să locuiască în continuare în Palatul Elisabeta, contra unei sume de bani reprezentând chiria pentru imobil.

Ei bine, se pare că Familia Regală a reuși să ajungă la o înțelegere de moment cu Guvernul României și, cu toate că nu este o decizie definitivă, cel puțin deocamdată, va rămâne în Palatul Elisabeta. Favorul nu îi scutește, însă, pe membrii Casei Regale de plata unei chirii lunară.

În prezent, sunt în curs discuții între Casa Majestății Sale și RA-APPS privind situația Palatului Elisabeta. Pe durata acestor discuții, Familia Regală va continua activitățile publice la Palatul Elisabeta și va plăti o sumă lunară reprezentând contravaloarea folosinței imobilului”, a declarat Radu Ghină, consilierul Casei Regale a României.

Citește și – Care sunt legăturile de rudenie dintre Familia Regală a României și Casele Regale ale Europei

Citește și – Fostul Principe Nicolae își revendică titlul și drepturile. Va da în judecată Casa Regală

Sursă foto: Facebook

Ultima modificare februarie 5, 2018 12:03 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale