Urzicile au apărut deja în pieţe şi poate că v-aţi săturat de mâncarea de urzici clasică şi doriţi reţete noi, inedite. Iată un meniu complet, adică patru feluri cu urzici, de la aperitive, la supă, fel principal şi chiar desert, toate cu delicioasele şi sănătoasele frunze.Urzicile sunt folosite de secole în tratarea alergiilor, mai ales în cazul alergiei la polen, datorită conţinutului de antiinflamatori naturali, dar sunt bune şi în tratarea infecţiilor urinare, a afecţiunilor la prostată, gută şi în reţinerea de lichide.Spre deosebire de antihistaminicele din medicamente, urzicile nu-şi pierd efectul în timp, nu au efecte secundare şi nu scad tensiunea arterială.Urzicile sunt sănătoase şi delicioase şi conţin multe vitamine şi minerale, cum ar fi: vitamina A, vitamina C, fier, potasiu, magneziu şi calciu.Citeşte mai departe şi vezi patru reţete delicioase cu urzici, pentru un meniu complet, pe pagina următoare!1. Aperitive: Crochete cu urzici şi ciuperci în sos de iaurtAveţi nevoie de : cartofi, ciuperci, ouă, frunze de urzici, făină, iaurt, mărar, usturoi.Fierbeţi cartofii şi urzicile şi sotaţi ciupercile. Mestecaţi legumele şi formaţi chifteluţe, pe care le tăvăliţi prin făină şi le prăjiţi.Serviţi cu un sos din iaurt cu usturoi pisat şi mărar tocat fin.2. Supă cremă irlandeză de urzici cu crutoaneAveţi nevoie de urzici, unt, cartofi albi, leurdă, sare şi piper, supă de pui, smântână, crutoane.Faceţi o supă cremă de urzici care se prepară la fel ca supa cremă de spanac şi serviţi cu crutoane şi smântână.3. Fel principal:Mâncare de urzici cu puiAveţi nevoie de: pulpe de pui, ceapă, orez, urzici, sare, piper, un căţel de usturoi, o conservă de roşii în bulion, supă de pui.Căliţi ceapa şi usturoiul într-o cratiţă, după care adăugaţi pulpele de pui. După ce carnea de pui s-a rumenit puţin (şi-a schimbat culoarea), se adaugă orezul, urzicile şi apoi supa de pui. Când sosul a scăzut, la mâncarea de urzici se adaugă conserva de roşii în bulion. Se mai fierbe 10 minute şi se condimentează.4. Desert: Trigoane cu urzici şi fetaAveţi nevoie de: urzici opărite, ceapă roşie sau ceapă verde, frunze de mentă, brânză feta, unt topit, foi de plăcintă, ulei, ouă.Amestecaţi ingredientele într-un castron şi umpleţi pătrăţele de foi de plăcintă cu compoziţia, după ce aţi lipit foile de plăcintă cu unt topit. Coaceţi la cuptor trigoanele cu urzici circa 15-20 minute sau până se rumenesc şi serviţi după ce s-au răcit.Poftă bună!Iti recomandam si aceste retete cu urzici delicioase. Merita sa le incerci!