REŢETE: Ciorbă de legume cu borş

Iată o reţetă de ciorbă straşnică, cu borş, pătrunjel şi ţelină, ca la mama acasă.

► Ingrediente
► 2 cepe
►2 morcovi
►200 g fasole verde păstăi
►200 g mazăre
►2 cartofi
►un cubuleț țelină
►2 ardei
►500 ml borș
►500 ml suc de roșii
►o legătură pătrunjel
►sare
►piper
►2-3 lingurițe ulei de măsline

► Preparare:
1. Se curăță și se spală toate legumele. Se taie cubulețe.
2. Se călește ceapa în puțin ulei și se adaugă morcovii. Se mai lasă câteva minute, se pun ardeii și apoi se toarnă apă caldă. Se condimentează cu sare şi piper și apoi se adaugă țelina, fasolea și mazărea.
3. Separat, într-un ibric, se clocotește borşul câteva minute. Se adaugă și cartofii, spre sfârșit.
4. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă sucul de roșii și, la sfârșit, borșul opărit. Se servește ornată cu pătrunjel.

    
Vedete din Romania Vedete internationale