Desert: Prăjitură cu nuci şi cacao

Dacă vă e poftă de o prăjitură de casă cu cacao, nuci şi delicioasă glazură de ciocolată cu lapte, aveţi aici tot ce vă trebuie. este bună la cafea, dar şi seara, ca desert pentru întreaga familie.
► Ingrediente
► 200 g unt
► 200 g ciocolată cu lapte
► 3 linguri cacao
► 150 g nuci mărunţite
► 5 ouă
► 200 g zahăr pudră
► esenţă de vanilie
► 200 g făină
Pentru glazură:
► 50 g unt
► 200 g ciocolată albă
► o lingură cafea solubilă
► 4 linguri frişcă lichidă

► Preparare:
1. Se topeşte ciocolata la baie de aburi.
2. Separat, se freacă untul cu zahărul şi cu esenţa de vanilie. Se adaugă ouăle şi se mixează. Se pun ciocolata topită şi răcită, cacaua cernută, nucile şi, la final, făina. Se încorporează şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace.
3. Se pregăteşte glazura. Se topeşte ciocolata albă într-un vas, la baie de aburi, apoi se adaugă frişca, untul şi cafeaua solubilă. Se încorporează şi, după ce s-a răcit prăjitura, se întinde glazura.

    
Vedete din Romania Vedete internationale