Informare ANM de ultimă oră. Vremea se schimbă radical

ANM informează că începând din această după-amiază, 13 aprilie 2021, vremea se va răci semnificativ în toată țara. De asemenea, se vor semnala ploi și intensificări ale vântului. 

O informare a Agenției Naționale de Meteorologie arată că din această după-amiză, începând cu ora 16:00 și până în data de 16 aprilie, ora 10:00, temperaturile vor scădea considerabil și se vor semnala ploi și vânt puternic.

„În toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15 – 25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30 – 40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți (13 aprilie) și până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice” a anunțat ANM.

Regiunile în care se întorc ninsorile

Unele regiuni nu vor scăpa nici acum, la jumătatea lunii aprilie, de ninsori. Meteorologii avertizează că „în Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.”

Și la munte vor predomina ninsorile, iar stratul de zăpadă care se va depune local va fi unul consistent. Vântul va sufla în rafale ce vor depăși 70 – 80 km/h altitudini și va fi viscol în special la altitudini de peste 1500 de metri, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Citește și: Prinţul Harry a ajuns în Anglia pentru funeraliile bunicului său. Va sta în carantină cinci zile

Andreea Bălan, despre relația cu artistul Keo: „Ne regăseam la un nivel foarte profund”

Prințul Andrew, dezvăluiri despre starea reginei Elisabeta a II-a după moartea prințului Philip

Amna, noi detalii după infecția cu noul coronavirus: „A opta zi de COVID-19”

„Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60 – 65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece. Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie”, a mai transmis ANM. 

Progonoză meteo specială pentru București

Vremea se schimbă radical și în București. Treptat se va înnora, iar în cursul nopții de marți spre miercuri și la începutul zilei de miercuri, vor fi
averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7 – 8 grade.

În intervalul 14 aprilie, ora 10:00 – 16 aprilie, ora 10:00, vremea va deveni deosebit de rece. Maximele se vor încadra în jurul valorilor de 11 – 13 grade Celsius.

Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40 – 45 km/h. Temperaturile minime vor fi de 3 – 4 grade„, potrivit ANM. 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

    
Vedete din Romania Vedete internationale