Calamari cu salsa

600 g calamari fierţi; sucul de la o lămâie, sare, piper; 4 linguri ulei de măsline; pătrunjel verde tocat, două papaya (circa 300 g); 2-3 fire ceapă verde; un ardei gras roşu; un ardei iute, boia iute; busuioc proaspăt

Taie calamarii rondele de 2 cm grosime. Fă o marinată din 3 linguri suc de lămâie, sare, piper, puţin ulei de măsline şi pătrunjel. Pune-o peste calamari şi ţine la rece două ore. Taie pulpa de papaya cubuleţe. Jumătate le faci piure, după care amesteci cu ceapa verde tocată şi ardeiul roşu şi iute mărunţite şi restul de papaya. Condimentează cu sare, piper, boia şi lămâie.
La sfârşit, pune şi busuiocul tocat. Scurge calamarii de marinată şi prăjeşte-i câteva minute în ulei încins. Serveşte-i fierbinţi, decoraţi cu lămâie şi cu sos alături. Poţi pregăti sosul şi cu mango în loc de papaya.
Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale