Dieta cu varză şi alte trucuri care te ajută să slăbeşti

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 17 februarie 2020, 15:25

Tot timpul ai nevoie de o alimentaţie care să îţi ofere vitamine şi minerale din plin pentru a te menţine sănătoasă şi în formă. Toate acestea îţi sunt oferite cu generozitate de varză.

În popor se ştie că varza alungă melancolia. Acum chiar s-a dovedit rolul său antidepresiv.

Ce ascunde varza?

Varza este o legumă cu  foarte puţine calorii, de aceea şi dieta cu varză este una dintre cele mai eficiente diete de slăbit. Ea conţine doar 25 de calorii în 100 g, în schimb, are un mare conţinut de vitamine, minerale şi oligoelemente. E un depozit considerabil de vitamina C, însă, prin fierbere, se pierde în jur de 30% din acesta. De aceea este indicat să se consume crudă, sub formă de salată. Vitaminele A şi E sunt şi ele bine reprezentate în „leguma minune”, necesarul din aceste vitamine fiind acoperit prin consumul zilnic a 200 g de varză. În plus, întreaga grupă „anticanceroasă” a  vitaminelor din grupa B este prezentă în varză: B1, B2, B3, B5, B6, B9. Printre mineralele prezente se  găsesc calciu, magneziu,  fier şi oligoelemente ca  iod, cupru, mangan şi sulf.

Incearca o salata coleslaw!

DA – varză, DA – sănătate

Consumul de varză ajută în cazul asteniilor şi al demineralizării,  favorizează metabolismul glucidelor, întăreşte celulele şi are proprietăţi dezinfectante şi cicatrizante  la nivelul ţesuturilor.  Datorită sulfului şi clorului  conţinute, sucul de varză are efect depurativ şi este eficient în tratarea constipaţiilor, a erupţiilor de piele şi a viermilor intestinali.

Brânzeturi, Calculează Caloriile

Brânză de burduf 100 g 367 kcal

Brânză de vacă 100 g 98 kcal

Caşcaval 100 g 400 kcal

Telemea de vacă 100 g 290 kcal

Telemea de oaie 100 g 305 kcal

ştiai că…

…Fructele de mare sunt de fapt vietăţi acvatice? Acestea sunt o sursă excelentă de proteine uşor de digerat, de vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali, aşadar foarte indicate în alimentaţie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter