O femeie a murit după ce a consumat un aliment foarte popular în întreaga lume

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 10 ianuarie 2018, 17:58
Jeanette LeBlanc, o femeie din Texas, a murit la doar 55 de ani după ce a luat o bacterie foarte periculoasă din fructele de mare.

LeBlanc a început să se simtă rău imediat după ce a mâncat stridii și, inițial, a crezut că este vorba despre o alergie. Simptomele pe care le avea erau stări de greață, diaree, febră și frisoane.

După 48 de ore, însă,  picioarele ei s-au infectat și s-au umplut de răni. De atunci, starea ei de sănătate s-a înrăutățit din ce în ce mai tare, iar 21 de zile mai târziu, Jeanette LeBlanc s-a stins din viață.

Medicii au diagnosticat-o pe femeie cu vibrioză.

„Este o bacterie care îți atacă carnea. Jeanette avea răni grave pe picioare”, explică soțul femeii.

Potrivit specialiștilor, oamenii pot contacta vibrioza din apa sărată sau din consumul de stridii crude. LeBlanc a fost expusă ambelor lucruri în ziua în care s-a îmbolnăvit.

Vibrio este o tulpină de bacterii găsită în stridii și în alte fructe de mare. Cauzează vibrioza, care poate fi fatală. Oamenii sunt expuși riscului de infestare cu această infecție atunci când mănâncă fructe de mare crude sau semi-fierte sau dacă își expun o rană la apa de mare.

Anual, vibrioza provoacă aproximativ 80.000 de îmbolnăviri și 100 de decese doar în Statele Unite. Cele mai multe infecții apar între lunile mai și octombrie, atunci când temperaturile apei sunt mai calde.

Simptomele acestei bacterii apar, de obicei, în 24 de ore și pot dura aproximativ trei zile. Persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt cele mai expuse riscului de îmbolnăvire severă sau deces.

Simptomele infestării cu această bacterie sunt: dureri abdominale, diaree, greață și vărsături, febră, frisoane.

Citește și – Combinația alimentară care i-a adus moartea unei tinere din China

Citește și – O fetiță de 12 ani a murit din cauza unui produs de igienă pe care și tu îl folosești zilnic

Foto – Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter