Dieta mediteraneană: Slăbeşti 4 kilograme în 6 zile

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 04 septembrie 2020, 14:28

Dieta mediteraneană, bogată în legume, fructe, nuci, măsline şi peşte, este importantă pentru sănătatea cardiovasculară dar şi pentru sănătatea mentală. În plus, te ajută să slăbeşti sănătos şi repede.

Un studiu realizat în Spania, pe 10.000 de subiecţi, a arătat că cei care adoptă o dietă mediteraneană îşi înjumătăţesc riscul de a face depresii. Este una dintre cele mai sănătoase diete de slăbit, deosebit de apreciate de medicii nutriționiști.
Cercetătorii de la Instituto de Salud Carlos III, cei care au pus la cale studiul, consideră că dieta acţionează asupra inimii şi asupra creierului într-un mod asemănător pentru că bolile cardiovasculare şi depresiile au mecanisme similare de dezvoltare.
„Membranele neuronilor sunt formate din grăsime, deci calitatea grăsimilor pe care le mâncăm influenţează, în mod clar, sănătatea neuronilor, iar sinteza substanţelor neurotransmiţătoare depinde de vitaminele pe care le consumăm”, au declarat specialiştii spanioli. Ei nu pretind că ar exista o relaţie cauză-efect între dieta mediteraneană şi sănătatea mentală, dar sunt siguri că există o legătură între ele.
Citeşte şi Dieta cu cuie: Slăbeşti uşor şi rapid, 10 kilograme în 5 zile

Dieta mediteraneană luptă cu multe boli grave

Fie că au sau nu dreptate, dieta mediteraneană merită adoptată în primul rând pentru beneficiile asupra sănătăţii cardiovasculare, acesta fiind cel mai important avantaj al ei: te ajută să-ţi ţii sub control tensiunea arterială şi colesterolul.
Cei care adoptă dieta mediteraneană prezintă şi un risc mai scăzut de cancer, diabet de tipul II, obezitate, Alzheimer şi Parkinson. Dacă vrei să slăbeşti sau doar să-ţi protejezi sănătatea, dieta mediteraneană este ideală, mai ales că include alimente foarte gustoase.
Locuitorii ţărilor mediteraneene consumă multe fructe şi legume, nuci, seminţe şi cereale integrale, brânză, iaurt şi leguminoase. Principala sursă de grăsime este uleiul de măsline nerafinat. Proteinele provin din peşte şi carne de pui, în timp ce carnea roşie este consumată rar. În Grecia, Spania sau Italia, oamenii mănâncă alimente grase şi le place să savureze un pahar cu vin. Totuşi, nu se îngraşă şi nu au probleme de sănătate la fel ca noi pentru că grăsimile pe care le consumă sunt sănătoase, iar porţiile sunt rezonabile, atât la mâncare cât şi la alcool.

Cum poţi avea o dietă mediteraneană

– Mănâncă multe legume şi fructe de sezon.
– Alege uleiul de măsline în locul altor surse de grăsimi.
– Ca sursă de proteine, preferă carnea de peşte si pui, leguminoasele (fasole, mazăre).
– Ca sursă de carbohidraţi, alege cerealele integrale.
– Când simţi nevoia unei gustări, mănâncă nuci, alune, seminţe, care conţin grăsimi bune. Dar nu uita că oleaginoasele sunt bogate în calorii, deci porţiile trebuie să fie mici.
– Mănâncă încet, savurând alimentele, împreună cu familia şi prietenii.
– În loc de sare, foloseşte amestecuri de condimente mediteraneene.
– Mănâncă de cel puţin trei ori pe zi. Ideal ar fi să iei cinci mese, trei principale şi două gustari.
– Mănâncă peşte sau fructe de mare cel puţin o dată pe săptămână. Macroul, păstrăvul, somonul, heringul şi tonul sunt variantele cele mai sănătoase.
Citeşte mai departe şi află cum poţi să slăbeşti 4 kilograme în 6 zile cu una dintre cele mai sănătoase diete, cea mediteraneană, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter