Sparanghelul, o delicatesă

Iată cum poţi să prepari sparanghelul şi trebuie să ştii despre el.
•    Este o legumă foarte gustoasă, care se cultivă în condiţii deosebite şi se recoltează începând cu luna mai. Sparanghelul este de trei feluri: verde, alb şi roşcat. Cel mai des întâlnit este cel verde, care este şi cel mai gustos.

•    De la sparanghel se consumă numai lujerul fraged, care este numai partea cu vârf, de 15-20 cm. Cu cât este mai tânăr şi mai proaspăt, cu atât este mai bun. Coaja dacă este fibroasă se curăţă sau se rade.

•    Sparanghelul se foloseşte la prepararea supelor, salatelor şi a garniturilor pentru fripturi. Se fierbe în aburi sau în apă cu un praf de sare, numai 5-10 minute, având grijă să nu se înmoaie prea mult. Se poate pune şi la cuptor, circa 15 minute, stropit în prealabil cu puţin ulei.

•    Oricum ar fi preparat, sparanghelul se condimentează foarte puţin şi nu se combină cu alte legume, pentru a-şi păstra gustul unic, nealterat.

Ultima modificare februarie 12, 2021 4:27 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale