Motivul pentru care lumea ar putea rămâne fără cafea

Plantațiile de cafea din America Latină riscă să fie complet distruse de o ciupercă pe care cercetatorii încă nu știu cum să o combată. Infecția s-a răspândit deja in 70% din culturile de cafea ale continentului și a produs pagube de miliarde de dolari, anunță Daily Mail. 

Ciuperca a cauzat prăbușirea industriei de cafea din Sri Lanka, în secolul 19

Aceeași ciupercă, numită „rugina frunzelor de cafea” sau „Hemileia vastatrix” a cauzat prăbușirea industriei de cafea din Sri Lanka, în secolul 19. Ciuperca are o culoare portocalie și afectează recolta, uneori timp de ani de zile: „Suntem in mijlocul celei mai mari crize de cafea a timpurilor noastre,” a declarat Josué Morales, un producator si exportator din Guatemala. Cercetătorii știu de această ciupercă de mai bine de 100 de ani și au depus eforturi pentru „distrugerea” ei în anul 1970, prin introducerea unor soiuri de cafea rezistente la boală, însă specialiștii avertizează că ciuperca evoluează: „Este una dintre acele rugini căreia, deși e cunoscută de peste 100 de ani, nu îi înțelegem tot ciclul vieții,” a declarat micologul Cathie Aime, de la Universitatea Purdue.
În America Centrală au fost înregistrate pierderi de 3,2 miliarde de dolari. Cercetătorii încearcă să înțeleagă cum funcționează ciuperca și cum o pot opri, pentru a evita răspândirea ei.

Citește și: „Câte cești de cafea este indicat să bei zilnic”

„8 greșeli pe care le faci atunci când prepari cafeaua”

 

Ultima modificare octombrie 23, 2018 5:52 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale