6 lucruri pe care să nu i le spui unei persoane cu depresie

De Unica.ro, pe
Bunele intenții nu sunt întotdeauna un aliat atunci când trebuie să ne confruntăm cu deprimarea cuiva apropiat. Unei persoane cu depresie nu-i poți spune chiar orice pentru a o consola pentru că o poți răni și mai mult. 

Depresia este una dintre cele mai răspândite afecțiuni mintale în zilele noastre. Peste 250 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de depresie. Această statistică a Organizației Mondiale a Sănătății nu ar trebui să fie doar un semnal de alarmă pentru a avea grijă de sănătatea noastră mintală, ci să fim atenți și la cei din jur. Când ne adresăm unei persoane cu depresie suntem tentați să folosim fraze care nu doar că nu o motivează, ci o pot răni și mai mult.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

6 lucruri pe care nu ar trebui să i le spui unei persoane cu depresie

  1. Ar trebui să ieși mai mult afară
  2. Înveselește-te!
  3. Totul este în mintea ta
  4. Ai reacții exagerate
  5. Alții suferă mai mult
  6. Nu pari o persoană cu depresie

Toate aceste lucruri par a fi fraze motivaționale, dar în realitate nu ajută deloc. O persoană cu depresie este extrem de sensibilă din punct de vedere psihic și emoțional și poate simți că nu îi validezi suferința. Simptomele sunt cât se poate de serioase și greu de gestionat. Gândește-te că nimeni nu și-ar dori să treacă prin așa ceva, potrivit Brightside.

Citește și: Cum îți poți ajuta partenerul să treacă peste depresie

O persoană cu depresie nu poate să facă anumite lucruri nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu mai găsește resursele sau energia necesară. Cerințele tale pun și mai multă presiune, o facă să se simtă neînțeleasă sau critică, ceea ce îi poate agrava starea. În loc să o judeci, mai bine oferă-i spațiu, înțelegere și poartă-te cu bunătate.


Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter