Orașul Wuhan, focarul pandemiei de coronavirus, iese din carantină

De Unica.ro, pe
Orașul chinez Wuhan, capitala provinciei Hubei, locul în care a izbucnit pandemia de #coronavirus, iese din carantină după ce nu a mai fost înregistrat niciun caz de infectare cu virusul COVID-19

Orașul Wuhan, focarul pandemiei de coronavirus, își deschide din nou porțile după 11 săptămâni în care oamenii au stat izolați. Autoritățile au ridicate restricțiile de circulație, impuse pe data de 23 ianuarie 2020, pentru cei 11 milioane de locuitori. Au fost reluate zborurile interne, iar mersul cu mijloacele de transport în comun, taxiurile, autocarele și trenurile este din nou permis.

Citește și: Se transmite coronavirusul când vorbim unii cu alții? Ce spun specialiștii

Coronavirus a apărut în România din decembrie? Un bărbat crede că ar fi fost pacientul 0

Cine are voie să părăsească orașul Wuhan

Cu toate acestea, autoritățile au recomandat cetățenilor să nu părăsească orașul dacă nu este neapărat nevoie și să respecte în continuare regulile pentru că pericolul revenirii epidemiei nu a trecut.  Cei care vor pleca totuși, trebuie să arate printr-o aplicație că sunt sănătoși și că nu au avut contact cu o persoană infectată.

Circa 55.000 de oameni, care au fost blocați în Wuhan când a izbucnit epidemia de coronavirus, sunt pregătiţi să se urce în trenuri şi să părăsească oraşul, potrivit presei internaționale.

Deși marile magazine și-au reluat activitatea, numărul celor care le trec pragul va fi limitat. De asemenea, școlile nu se vor redeschide încă, oamenii vor fi nevoiți să poarte în continuare măști, iar accesul în unele zone, precum complexele rezidențiale, va fi tot restricționat.

Vicepremierul Sun Chunlan, care s-a deplasat la Wuhan pentru a supraveghea ieşirea din carantină, a cerut să nu se lase garda jos şi nici să se renunţe la standardele destinate limitării răspândirii virusului, pentru a se evita astfel revenirea epidemiei.

Sursă foto: 123rf.com, Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter