Tudor Chirilă, despre crimele din Caracal: „Trăim într-o țară în care trebuie să ne fie frică”

De Oana Savin, pe
Tudor Chirilă a vorbit, în timpul unui concert susținut la Constanța, despre crimele din Caracal. Acesta a acuzat poliția că este mai prietenă cu interlopii decât cu cetățenii.

După încheierea concertului susținut de trupa Vama în Piațâa Ovidiu din Constanța, formația a fost rechemată pe scenă, moment în care Chirilă a profitat pentru a vorbi despre mitingul din 10 august 2018, când oamenii erau „bătuți într-un mod oribil” de Jandarmeria Română și nici până în ziua de azi nimeni nu a fost tras la răspundere.

De asemenea, cântărețul a vorbit despre cazul de la Caracal, unde două adolescente, Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), au fost răpite și ucise de Gheorghe Dincă. Solistul a spus că astfel s-a aflat că poliția e mai prietenă cu interlopii decât cu cetățenii și că trăim într-o țară în care trebuie să ne fie frică. Airmațiile acestuia venind în urma dezvăluirilor făcute de presă, potrivit cărora, procurorul care se ocupa de cazul Alexandrei era prieten cu un cunoscut interlop din Caracal.

Acum, la un an după acel miting, toată presa românească e zguduită de un caz care nu se poate numi Colectiv, e un caz singular. Ştim despre ce este vorba, ştim câtă incompetenţă şi mizerie a ieşit la suprafaţă. Am aflat că poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii şi am mai aflat încă o dată că trăim într-o ţară în care trebuie să ne fie frică. Întrebarea este ce se va întâmpla şi de unde poate să pornească această schimbare. Eu cred că trebuie să fim călare pe ei să-şi facă treaba şi să ieşim în stradă de fiecare dată când sunt încălcate chiar cele mai mici drepturi. E singurul lucru pe care îl mai avem”, a spus Tudor Chirilă.

Se împlineşte aproape un an de când cetăţeni nevinovaţi ai acestei ţări îşi luau bătaie în Piaţa Victoriei într-un mod oribil de la Jandarmeria Română. Acum un an, pe 10 august, români din diaspora şi cetăţeni din România se adunau în Piaţa Victoriei în speranţa că acel miting va fi începutul unei schimbări. Nu s-a întâmplat. Au fost nişte abuzuri absolut incredibile. Nu există vinovaţi nici până acum pentru măcelul pe care l-au prestat cu abnegaţie jandarmi din toată ţara, că au fost şi din Constanţa, de exemplu. Noi nu am înţeles ce ni se întâmplă deşi vedeam oameni paşnici în jurul meu, peste tot pe unde m-am plimbat, în acelaşi timp vedeam numai gaze lacrimogene“, a mai afirmat artistul.

Discursul lui Tudor Chirilă la minutul: 1.09.00

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter