Tudor Chirilă, atac la adresa Guvernului: „Această rușine rămâne!”

De Unica.ro, pe

Tudor Chirilă (47 de ani) a ajuns din nou în atenția presei mondene prin câteva declarații controversate legate de politicieni. Nu este prima oară când artistul lansează atacuri dure la adresa clasei politice din România, iar de data aceasta el a făcut o serie de remarci acide referitoare la situația artiștilor în timpul pandemiei de COVID-19 și faptul că reprezentanții Guvernului nu au făcut nimic pentru a le sări în ajutor.

Tudor Chirilă și trupa sa, Vama, au fost singurii care au ținut un concert în pandemie, la Arenele Romane din Capitală, pe data de 29 iulie 2020. După concert a fost realizat un documentar intitulat “Regii Pandemiei” în care s-a pus accentual pe riscurile organizării unui astfel de eveniment în plină pandemie.

Citeşte şi: Mesajul lui Tudor Chirilă după ce Viorica Dăncilă a fost angajată ca și consultant la BNR

„Pentru că acum ne uităm un pic relaxați la ce s-a întâmplat atunci. Toate întrebările de atunci erau cum facem ca acest concert Vama să nu se transforme într-un focar de răspândire, după care noi să fim responsabili măcar moral față de chestia asta. Și mai e ceva… Cineva s-a uitat cu umor la toată chestia asta. Asta e foarte tare. E amuzant. Adică este un film care nu spune încrâncenat povestea, e un film cu stări diferite”, a explicat Tudor Chirilă pentru PRO TV Plus, despre acest documentar.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de VAMA (@vamamusic)

Artistul a vorbit apoi despre cei care ne conduc și faptul că aceștia nu au contribuit cu nimic la ajutoarea artiștilor care au fost nevoiți să renunțe activitatea care le aducea o pâine pe masă din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei.

Citeşte  şi: Tudor Chirilă cere închiderea bisericilor

„Avem un Guvern care nu a contribuit cu nimic la ajutorarea celor care nu s-au calificat la o indemnizație de drepturi de autor. Pentru că industria culturală este făcută din foarte multe forme de organizare. Și chestia asta rămâne. Această rușine rămâne pentru că o categorie profesională căreia i se interzice să muncească în orice fel de democrație trebuie compensată. Aici nu e vorba de nimic altceva. Nu e vorba de a cerși, ci e vorba că dacă plătești taxe și ți se interzice să muncești trebuie să fii compensat”, a spus cântărețul.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter