Tensiunile dintre Harry și Meghan și Familia Regală ar putea schimba structura monarhiei britanice

De Unica.ro, pe
Experții cred că tensiunile dintre cuplul Harry și Meghan și Familia Regală ar putea să dea peste cap structura „arhaică” a monarhiei britanice, conform Daily Mail.

Interviul pe care Harry și Meghan l-au oferit lui Oprah, făcând senzație la nivel global, ar putea reprezenta o amenințare la adresa unei posibile ascensiuni la tron a Prințului Charles, conform scriitoarei Anna Pasternak.

Harry și Meghan au acuzat Familia Regală de rasism instituționalizat, povestind că unul dintre membrii familiei chiar i-a întrebat ce culoare va avea pielea lui Archie pe vremea când Meghan era însărcinată. Mai mult, lui Meghan i-ar fi fost refuzată cererea de a primi ajutor specializat atunci când avea gânduri de sinucidere.

Într-un interviu cu Vanity Fair, Pasternk a spus că nu este 100% sigură că Prințul Charles, care are acum 72 de ani, va ajunge vreodată să obțină titlul de rege. „Soții Sussex au declanșat ceva complet incendiar în această țară, care schimbă structura Marii Britanii, și cred că monarhia, ca o instituție arhaică, ar putea la fel de bine să fie dărâmată”, a zis ea.

Citește și: Japonezii, amuzați de titlul noului post al Prințului Harry. Ce înseamnă în argou

Citește și: Gestul lui Meghan Markle pentru înmormântarea Prințului Philip

Citește și: Ce a pus regina Elisabeta a II-a pe sicriul prințului Philip, în semn de iubire

Citește și: Semnificației ținutei purtate de Kate Middleton la înmormântarea Prințului Philip

La rândul ei, politiciana Diane Abbott a spus că monarhia, așa cum o cunoaștem, ar putea rezista atâta timp cât Regina încă trăiește, dar că va exista o dezbatere publică imensă după moartea ei. „Cred că ce au făcut Familia Regală și consilierii ei va reprezenta o parte importantă a argumentului pentru o schimbare,” a explicat ea.

Opiniile legate de o posibilă disoluție a monarhiei se extind chiar mai departe. Actrița Kalechi Okafor consideră că Regina este doar o „figură pentru un imperiu care refuză să înțeleagă că zilele sale de glorie s-au dus”. „Diana și-a făcut apariția… apoi Meghan Markle și-a făcut apariția, și totul a început să se dărâme”, a povestit actrița.

Foto: YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter