Shakira, acuzată de evaziune fiscală. Artista e datoare statului spaniol cu zeci de milioane de dolari

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 30 iulie 2021, 11:40

Shakira (44 de ani) se află momentan în atenția presei internaționale într-un scandal de evaziune fiscală. Un judecător spaniol a revizuit “suficiente probe” pentru a o da în judecată pe cântăreața columbiană pentru neplata unor taxe, în valoare de 17.2 milioane de dolari, pe veniturile obținute, între anii 2012 – 2014.

Potrivit judecătorului Marco Jesus Juberias, în 2012, 2013 și 2014, artista a locuit în Spania cu partenerul său de viață, fotbalistul Gerard Pique (34 de ani), așadar, ar fi trebuit să-și plătească impozitele acolo.

Citeşte şi: Shakira a spus tot adevărul: de ce refuză să se mărite cu Pique

„Aceste documente (…) anexate rechizitoriului reprezintă probe suficiente ale unor nereguli pentru a continua procedurile”, a spus judecătorul, potrivit CNN.

Cu toate acestea, reprezentanții artistei susțin că ea a locuit în Bahamas în perioada menționată mai devreme, dar presa locală din Spania scrie că Shakira și Pique au o casă în Barcelona.

Shakira, acuzată de evaziune fiscală. Artista e datoare statului spaniol cu zeci de milioane de dolari

După anunțarea deciziei, reprezentanții din Spania au afirmat că documentul instanței era „un pas de așteptat în cadrul procedurilor” și că echipa de avocați a Shakirei „rămâne încrezătoare și colaborează pe deplin cu autoritățile judiciare”.

Shakira, acuzată de plagiat în cazul unui hit premiat cu Grammy

În 2019, Shakira a fost acuzată de plagiat de un cântăreț și producător muzical cubanez pentru în care colaborează cu Carlos Vives, “La Bicicleta”.  Livan Rafael Castellanos susținea că „La Bicicleta” conține versuri, ritmuri și o melodie similare piesei sale „Yo te quiero tanto”, lansată în 1997.

La momentul respectiv, artista a fost audiată la tribunal în acest caz, însă a refuzat să comenteze public acuzațiile primite.

Piesa „La Bicicleta” a fost premiată, la gala Grammy Latino din 2016, pentru cel mai bun cântec și cea mai bună înregistrare.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter