Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au vaccinat anti-COVID-19

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Vineri, 09 aprilie 2021, 15:39

Regina Elisabeta a II-a (94 de ani) și Prințul Philip (99 de ani) s-au vaccinat anti-COVID-19, a anunțat sâmbătă, 9 ianuarie, Palatul Buckingham, informează Știrile Pro TV.

„Regina și Ducele de Edinburgh au primit astăzi vaccinurile anti-COVID-19”, arată declarația Palatului Buckingham, citată de Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip s-au vaccinat anti-COVID-19

O sursă apropiată familiei regale a menționat că vaccinurile au fost administrate de către un medic de familie în reședința regală a cuplului, Castelul Windsor.

Cuplul regal britanic se alătură astfel celor 1,5 milioane de persoane din Regatul Unit care au primit până în prezent prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Perechea regală s-a căsătorit când ducele avea 26 de ani și viitoarea suverană 21, iar împreună Philip și Elisabeta au patru copii: Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Prințul Philip și Regina Elisabeta sunt veri îndepărtați și s-au cunoscut în 1934, la nunta verișoarei lui Philip, Prințesa Marina, cu unchiul Elisabetei, Prințul George. Regina avea atunci 8 ani, iar Philip 13. După ce și-a terminat studiile, Philip a intrat în armată, devenind ofițer naval.

S-au îndrăgostit în perioada Crăciunului

Între anii 1939 și 1943, Philip a format un cuplu cu o tânără numită Osla Benning. Relația a luat sfârșit după ce, în timpul sărbătorilor de Crăciun din 1943, Philip și vărul lui, David Milford Haven, au vizitat Castelul Windsor.

Tot în acel weekend, Philip a petrecut și a dansat cu Prințesa Elisabeta, atunci în vârstă de 17. Și-au scris regulat timp de mai mulți ani până când Regina a împlinit 21 de ani și Philip a anunțat logodna lor.

Foto: Profimediaimages.ro / Instagram

Citește și:

Mirela Vaida, concurentă în noul sezon „Te Cunosc de Undeva”! Cine sunt ceilalți concurenți?

Adela Popescu este însărcinată cu al treilea copil! Primele declarații

Cristina Șișcanu, din nou la TV! Din ce emisiune va face prezentatoarea parte?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter