Regina Elisabeta a II-a se ține de glume. Ce a făcut suverana Angliei în timpul unui eveniment politic

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 21 iulie 2021, 15:39

Are 95 de ani, dar nu și-a pierdut simțul umoului. Aflată la un eveniment organizat în Cornwall, cu ocazia *summitului G7, în urmă cu câteva săptămâni, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanie a făcut un lucru care a stârnit râsul celor în compania cărora se afla. Regina a participat la evenimentul respectiv împreună cu Kate Middleton, soția nepotului ei Prințul William și cu Camila, partenera de viață a fiului ei, Prințul Charles.

Spre sfârșitul evenimentului, când a venit momentul ca Elisabeta a II-a să taie tortul festiv, aceasta a ales sabia unuia dintre ofițerii care se aflau prezenți acolo, în loc să folosească, așa cum era normal, cuțitul.

Citeşte şi: De ce Regina Elisabeta a II-a nu renunţă la tron

“Știu că este acolo (n.r. – cuțitul). Dar așa este diferit”, a spus suverana în timp ce se străduia să poziționeze sabia pe tort pentru a tăia prima felie. Din imaginile înregistrate la momentul respectiv se poate vedea cum Regina Elisabeta ține sabia invers în timp ce taie prăjitura festivă, cu tăișul în sus.

“Uite, arată foarte bine”, a mai spus Regina în timp ce era ajutată de Camila să introducă sabia în tort.

Momentul a stârnit râsul tuturor celor prezenți la eveniment și a devenit viral în mediul online.

Regina Elisabeta a rămas văduvă în primăvara acestui an

Pe 9 aprilie 2021, Prințul Philip, soțul Reginei, a încetat din viață la vârsta de 99 de ani. Acesta a fost înmormântat pe 17 aprilie, la Castelul Windsdor. Ducele de Edinburgh a fost condus pe ultimul drum de familie și câțiva apropiați, în cadrul unei ceremonii funerare regale, așa cum a fost dorința sa.

În semn de ultim omagiu și de eternă iubire, Regina Elisabeta a II-a i-a pus pe sicriul Philip un bilet scris de mână. Suverana britanică s-a semnat cu diminutivul „Lilibet”, numele cu care era alintată în copilărie și pe care doar prințul Philip îl mai folosea când i se adresa.

*Summitul G7 reunește liderii principatelor națiuni industrializate din lume – Canada, Franța, Germania, Itaa, Japonia, Regatul Unit și SUA – cu scopul discuțiilor multilaterale și a găsirii răspundurilor politice la provocările globale. Anul acesta, reuniunea a avut ca temă generală principalele consecințele pandemiei și revenirea la o viață normal după COVID-19, iar Regatul Unit a invitat la întrunire și lideri din Australia, India, Coreea de Sud și Africa de Sud.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter