Prințul William a dezvăluit cum ar reacționa dacă unul dintre copiii lui ar fi gay

De Unica.ro, pe
În timpul unui eveniment caritabil pentru persoanele LGBT, Prințul William a discutat despre problemele pe care le întâmpina aceștia. Cu această ocazie, el a mărturisit cum ar reacționa dacă unul dintre copiii săi ar fi gay.

În cadrul unui vizite la organizația Albert Kennedy din Londra, ce susține tinerii LGBT care sunt în pericol să rămână pe străzi, Prințul William al Marii Britanii a avut ocazia să vorbească despre poziția lui în ceea ce privește oamenii cu o altă orientare sexuală, potrivit adevărul.ro.

Acesta a declarat că și-ar susține copiii, indiferent de deciziile pe care aceștia le vor lua și că ideal ar fi fost ca toată lumea să privească lucrurile așa.

„Mi-aş fi dorit să fi trăit într-o lume în care acest lucru este normal şi cool, dar în mod special pentru familia mea şi poziţia în care suntem, nu sunt aşa de sigur”, a afirmat nepotul Reginei Elisabeta a II-a.

El a dezvăluit că s-a gândit la această posibilitate și că a discutat îndelung cu soția sa, Catherine, despre acest subiect.

„Inevitabil începi să te gândeşti la acest aspect în momentul în care devii părinte şi cu siguranţă nu aş avea nicio problemă dacă ei ar fi gay. Sigur că mă gândesc la rolurile pe care le vor avea copiii mei în societate şi cum ar fi privit şi interpretată acest aspect. Am discutat mult acest subiect cu Catherine pentru a ne asigura că ei vor fi pregătiţi pentru orice“, a precizat el.

Ducele de Cambridge a recunoscut faptul că ar fi profund îngrijorat de modul în care copilul lui ar face față unei „presiunilor suplimentare”, discriminării, urii și chiar „persecuției”, dat fiind faptul că sunt moștenitorii tronului britanic.

„Mă îngrijorează ca părinte, dar nu mă îngrijorează că ei ar putea fi gay, ci câte bariere vor fi, cuvinte pline de ură, persecuţie şi discriminare, aceste lucruri mă îngrijorează“, a adăugat el.

„Însă ţine de noi toţi să încercăm să schimbăm aceste lucruri şi să ne asigurăm că ele devin elemente ale trecutului’, a mai spus prinţul.

Prințul William este al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic și dacă se confirmă zvonurile potrivit cărora tatăl său, Prințul Charles, este dispus să îi cedeze locul, el ar putea ajunge mult mai repede rege al Regatului Unit.

El și soția sa, Ducesa Kate, au împreună trei copii: prinţul George (5 ani), prinţesa Charlotte (4 ani) şi prinţul Louis (1 an).

Sursă foto: Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter