Prințul Harry a vrut să meargă să ridice trupul Prințesei Diana din Paris, însă Charles a refuzat

De Oana Savin, pe
Prințul Harry a vrut să meargă la Paris după accidentul Prințesei Diana pentru a-i ridica trupul, însă Prințul Charles nu a fost de acord.

De curând, ducele de Sussex a vorbit deschis despre lupta cu drepesie în urma decesului mamei sale pe când avea doar 12 ani. Fiul cel mai al Prințesei Diana avea o legătură incredibil de strânsă cu mama sa.

Deseori, cei doi puteau fi văzuți glumind sau strângându-se în brațe.

Prințul Harry a vrut să meargă să ridice trupul Prințesei Diana din Paris, însă Charles a refuzat

Prințesa Diana alături de Prințul Harry

Însă lumea micului prinț s-a prăbușit după ce mama sa a murit în urma unui accident de mașină pe 31 august 1997.

Prințul Charles se afla în vacanță alături de Regină și de cei doi fii ai săi, William și Harry, când a aflat de tragica moarte a fostei sale soții.

Disperat pentru a face tot ce putea pentru iubita sa mamă, chiar și după moartea acesteia, Harry l-a rugat pe tatăl său să îl lasă să meargă cu el la Paris pentru a lua trupul neînsuflețit al Dianei.

Însă, determinat să își apere copiii de orice suferință, Charles a refuzat cerința lui Harry, potrivit Mirror Online.

Jurnalistul Richard Kay, care a fost și un bun prieten al Prințesei de Wales, a afirmat în cadrul unui documentar: „Prioritatea Reginei și a Prințului Charles erau băieții”.

Astfel, Prințul Charles a călătorit singur la Paris pentru a aduce înapoi în Marea Britanie trupul lui Lady Di.

„Charles a luat decizia să plece la Paris pentru a aduce înapoi trupul Dianei. A fost o mișcare surprinzătoare și îndrăzneață. Era un fost soț, nu avea niciun drept să fie acolo spre deosebire de tatăl sau fiii ei”, a afirmat jurnalistul.

Charles a vrut să ia avionul regal spre Paris, dar Regina nu a permis acest lucru. Charles s-a luptat mai mult pentru Diana decât a luptat când ea se afla în viața lui”, a precizat Kay.

În cele din urmă, el a reușit să o convingă pe Regină să călătorească cu avionul regal pentru a aduce trupul fostei soții în Marea Britanie.

După decesul Dianei, Harry a recunoscut că s-a luptat cu durerea. Mai mult, el a spus că regretă că nu a vorbit mai devreme despre moartea mamei sale.

În cadrul unui documentar, Harry a afirmat că „a refuzat să accepte” că mama sa nu mai este.

De asemenea, el îi este recunoscător lui Charles că a fost alături de el după dispariția subită a Prințesei Diana.

El și-a amintit că atunci când se afla la Balmoral și i s-a spus că mama sa a murit, nu a crezut și a „refuzat să accepte” acest lucru.

Ducele de Sussex a mai spus despre Prințul Charles: „Unul dintre cele mai dificile lucruri pentru un părinte este să le spui copiilor tăi că celălalt părinte a murit. Cum te descurci cu asta nu știu. Dar el a fost acolo pentru noi. A fost unul din doi care a rămas și a încercat să facă ce a putut pentru a se asigura că suntem protejați”.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter