Prințul Charles, despre perspectiva încoronării sale: „Nu voi mai face aceleași lucruri. Este o prostie”

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 09 noiembrie 2018, 11:55
Prințul Charles, care va împlini în curând 70 de ani, a vorbit pentru prima dată despre perspectiva urcării pe tronul Marii Britanii, afirmând că nu va mai face aceleași lucruri ca până acum atunci când va deveni suveran.

Într-un interviu acordat BBC, Charles a afirmat că, atunci când va deveni rege, va înceta să vorbească despre chestiunile în care are opinii ferme.

De mai multe decenii, Prințul moștenitor militează în favoarea unor cauze sociale și de mediu. Mai mult, el s-a aventurat uneori și în politică, spre deosebire de regina Elisabeta a II-a, care evită orice polemică.

În acest sens, Prințul Charles l-a comparat, în anul 2014, pe Vladimir Putin cu Adolf Hitler, astfel că Rusia a cerut explicații guvernului britanic. Totodată, spijinul său pentru Dalai Lama nu este apreciat la Beijing.

Regina îi predă ștafeta lui Charles

În ultimii ani aparițiile publice ale reginei s-au diminuat, aceasta predând încet ștafeta fiului ei, care o reprezintă tot mai des în deplasările în străinătate.

Orice am făcut până acum m-am străduit să evit partizanatul politic. Dar nu e totuna să fii prinț de Wales cu a fi suveran. Ideea că voi continua în exact același mod, dacă va fi să-i succed reginei, este o prostie totală. Pentru că cele două situații sunt total diferite”, a declarat Charles.

Fără îndoială nu voi mai putea face aceleași lucruri pe care le-am făcut ca prinț moștenitor. Voi opera, firește, în parametri constituționali”, a explicat prințul de Wales.

Potrivit unei noi biografii, regina Elisabeta a II-a ar intenționa să renunțe la tron peste trei ani, când va împlini 95 de ani. Astfel, Charles ar putea deveni suveranul Imperiului Britanic la vârsta de 73 de ani.

Citește și: Emma Thompson, distinsă cu titlul de Dame a Imperiului Britanic

Citește și: De ce se declară îngrijorat Prințul Charles pentru copilul Ducilor de Sussex

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter