Prințul Charles a fost investigat pentru moartea Prințesei Diana

De Unica.ro, pe

Prințesa Diana s-a stins din viață pe 31 august 1997, în urma unui accident rutier petrecut în Paris, Franța. În momentul producerii accidentului, mașina în care Diana se afla alături de partenerul ei, Dodi Fayed, era urmărită de paparazzi.

Fayed și șoferul, Henri Paul, au murit de asemenea, singurul supraviețuitor fiind bodyguardul Prințesei Diana, Trevor Rees-Jones. Ancheta derulată în Franța a arătat că accidentul a fost produs din cauza șoferului, care consumase alcool înainte de a urca la volan, și din cauza persistenței paparazzilor.

În 1998, Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi Fayed, a demarat o anchetă personală pentru a afla cauza producerii accidentului. Mohamed considera vinovată familia regală, în special pe fostul soț al Dianei, Prințul Charles (72 de ani), și serviciile secrete din Marea Britanie, MI6.

Prințul Charles a fost investigat pentru moartea Prințesei Diana

Recent s-a aflat că în anul 2005, Prințul Charles a fost interogat în secret de către polițiștii din Marea Britanie referitor la decesul Dianei. Interogatoriul a făcut parte din Operațiunea Paget, investigație a mai multor teorii conspiraționiste privind moartea Prințesei Diana.

Un oficial a vorbit cu Prințul Charles despre un bilet scris de Prințesa Diana în anul 1995. Diana scria: „Soțul meu plănuiește «un accident» în mașina mea, o defecțiune la frâne și o rană serioasă la nivelul capului” pentru a se căsători cu Tiggy Legge-Bourke, una dintre bonele fiilor lor, Prințul William și Prințul Harry. Charles și Diana au divorțat în anul următor.

Biletul a fost făcut public în 2003. „Da, acuzații au fost aduse Prințului de Wales și altor membri ai familie regale, însă am fost nevoiți să examinăm alte dovezi la momentul acela.

Citește și: 

Lanțul evenimentelor care au dus la moartea Prințesei Diana

Fotografie rară cu mama Prințesei Diana. Cine a publicat imaginea

Kristen Stewart, asemănare izbitoare cu Prințesa Diana! O va juca într-un nou film

Ulterior, nu am găsit alte dovezi care să susțină scenariul sugerat în biletul Dianei”, a declarat John Stevens, oficialul care l-a interogat pe Charles. „Aveam doar acel bilet care, pe cont propriu, nu era suficient pentru a-l face pe Charles unul dintre suspecți”, a completat.

Întrebat care crede că este motivul din cauza căruia prințesa a scris respectivul mesaj, Prințul Charles a mărturisit: „Nu am știut că acel bilet există până să apară în presă”.

„Nu ai discutat despre el cu prințesa?”, a mai fost întrebat. „Nu, nu știam că există”, a răspuns.

Întrebat dacă știe de ce avea Diana acele sentimente, Charles a răspuns cu: „Nu, nu știu”. „În cele din urmă a fost foarte cooperant fiindcă nu avea nimic de ascuns”, a încheiat oficialul, pentru Daily Mail.

Spre deosebire de Charles, tatăl lui, Prințul Philip (n. 1921 – d. 2021), care s-a stins din viață pe 9 aprilie 2021, a refuzat să ia parte la anchetă, răspunzând propunerii astfel: „Nu, mulțumesc”.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter