Prințul Andrew, dezvăluiri despre starea reginei Elisabeta a II-a după moartea prințului Philip

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 12 aprilie 2021, 17:45
Prințul Andrew a dezvăluit cum se simte mama sa, regina Elisabeta a II-a, după moartea prințului Philip, duce de Edinburgh, decedat vineri, 9 martie, la vârsta de 99 de ani.

Prințul Andrew, al doilea fiu al cuplului regal, a dezvăluit că mama sa „a rămas un gol imens” după moartea prințului Philip, bărbatul care i-a fost alături mai bine de șapte decenii. În data de 20 noiembrie 2020, cei doi sărbătoriseră 73 de ani de căsătorie.

„Îmi pare foarte rău pentru mama, care resimte pierderea probabil mai mult decât oricine. Regina, așa cum vă puteți aștepta, este de un stoicism incredibil. Ea descrie moartea lui (prințului Philip – n.r.) drept un miracol, în cele din urmă. Acum, meditează, așa aș descrie starea ei. Spune că a rămas un gol imens în viața ei.

Dar noi, familia și ceilalți apropiați am strâns rândurile în preajma ei, să-i oferim sprijinul nostru. Știu că este un sprijin uriaș nu doar pentru ea, ci pentru noi toți, în timp ce trecem prin această schimbare uriașă”, a declarat prințul Andrew, duce de York, după o slujbă în memoria prințului Philip, la o capelă de pe domeniul Windsor, potrivit Digi24.

Citește și: Andreea Bălan, despre relația cu artistul Keo: „Ne regăseam la un nivel foarte profund”

Oana Radu a slăbit 30 de kilograme în 50 de zile: Dieta este inventată de Cătălin

Ce mănâncă Ramona Bădescu pentru a arăta perfect la 52 de ani. Actrița are și un truc matinal care face minuni pentru siluetă

Ștefan Manolache, fostul iubit al Andreei Antonescu, a devenit tată

Relația dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip

„El (Prinţul Philip) a fost forţa mea în toţi aceşti ani. Iar eu şi toată familia, precum multe alte ţări, îi vom fi recunoscători pentru totdeauna. Mai mult decât ar fi îndrăznit să pretindă el vreodată, mai mult decât ne putem închipui”, a dezvăluit regina într-un discurs pe care la ținut în 1997, cu ocazia aniversării nunții de aur.

În Marea Britanie sunt opt zile de doliu național. Funeraliile prințului Philip vor avea loc sâmbăta viitoare, pe 17 aprilie.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și soțul ei, prințul Philip, s-au cunoscut în urmă cu mai bine de 80 de ani, pe vremea când Elisabeta avea 13 ani. Philip i-a cerut mâna în vara anului 1946, dar pentru a se căsători au așteptat ca ea să împlinească vârsta de 21 de ani. Logodna a fost anunțată oficial pe 10 iulie 1947, iar ceremonia a avut loc pe 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey, iar transmisiunea înregistrată și difuzată de radio BBC a fost urmărită de 200 milioane de oameni din întreaga lume.

Philip a renunțat la titlu de Prinț al Greciei și al Danemarcei și s-a convertit la anglicanism. A adoptat numele Mountbatten, din familia maternă, și a devenit supus britanic naturalizat. Cu o zi înainte de nuntă, regele George al VI-lea i-a acordat titlul de Alteța Sa Regală, iar în dimineața nunții titlurile: Duce de Edinburgh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Ca soț al reginei, Philip și-a susținut soția în îndatoririle de suveran până în 2017, la vârsta de 96 de ani, când și-a anunțat retragerea din viața publică.

Prințul Philip și regina Elisabeta au avut patru copii – Charles, Anne, Andrew și Edward – opt nepoți și 10 strănepoți.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter